Anländ både grönt och i tidlös stil…

Känner du för att bli lite mer grön och börja cykla till jobbet? Men känner du också samtidigt att det verkar sjukt jobbigt, kanske lite för jobbigt? Perfekt, för då finns ju den ultimata kompromissen, en elcykel!

Men kan det nu vara så att du också känner att skulle vilja åka runt på något lite snyggare än en klassisk trist elcykel? Du vet något som ser ut som en gammal damcykel. Då har jag lite goda nyheter, för det finns faktiskt något som täcker upp alla dina behov, alltså allt från bekvämlighet, grönhet och stilfullhet, det stavas Rayvolt, och det handlar om en Spansk tillverkare are premium-elcyklar.

Kort om Rayvolt

Företaget Rayvolt är baserade i Barcelona i Spanien. När de började skissa på sina första cyklar var deras ambition att sammanfoga den klassiska motorcykel-stilen ”Café racer” från 1950-talets Storbritanien med den gröna vågen världen just nu rider på. Resultatet blev en oerhört snygg elcykel med tidlös estetik och den mest avancerade tekniken. Cykeln är helt enkelt ”state of the art” när det kommer till gröna transportmedel.

Vad skiljer Rayvolt från vanliga elcyklar?

snygga elcyklar rayvolt front

Elcyklar finns det ju gott om, och många av dem är så klart riktigt bra. Men vad skiljer då Rayvolt från till exempel Kringla eller Vermont? Ja förutom den fantastiska designen som ingen kommer i närheten av så finns det en del tekniska aspekter som särskiljer Rayvolt från andra tillverkare.
Här är de 3 huvudsakliga skillnaderna mellan Rayvolts snygga elcyklar och de gamla vanliga varianterna du hittar på diverse cykelbutiker.

1: En virtuell assistent och egen app

Rayvolt EIVA är deras egna virtuella assistent. När du köper en Rayvolt så får du en liten dator med cykeln. Datorn har en stor LED-display och genom att ladda ned den officiella appen så kan du koppla upp dig mot den och på så sätt konfigurera din cykel precis som du vill ha den.
EIVA låter dig t.ex. ändra hur mycket hjälp du vill ha av motorn när du trampar, något du kan ställa i in 6 steg, från ingen hjälp till maximal hjälp när du känner dig lite trött.
Den ger dig även information om någon del av din cykel behöver service. Till exempel om det är något fel på dina bromsar, din motor eller ditt batteri, precis som en modern bil helt enkelt.

Datorn innehåller även en GPS som gör det lätt för dig att navigera, oavsett var du ska cykla någonstans.

rayvolt app elcykel

2: Regenerativa bromsar

Rayvolts cyklar har något som kallas ”Regenerativa bromsar”, det innebär att när du bromsar så tillgodogör sig cykeln en del av energin genererad av inbromsningen och laddar batteriet med den, riktigt smart!

3: Kan användas om moped

Rayvolts cyklar har, precis som motorcyklar och mopeder, en gas-funktion på handtaget. Med ursprungsinställningarna (som gör att cykeln klassas som just cykel) så får gas-funktionen bara upp cykeln i 5 km/h – men något annat som är unikt med Rayvolt är att du via EIVA-appen (se ovan) kan konfigurera om motorn och släppa på dess spärrar så att cykelns gas-funktion kan få upp din Rayvolt till 25km/h (alternativt 45km/h om du valt den starkare motorn). Detta gör dock att du behöver registrera om cykeln som moped.

Ändrar du inte på motors inställningar så är gas-funktionen fortfarande väldigt hjälpsam när du startar cykeln, eftersom du då helt enkelt bara trycker på gasen och kommer iväg direkt.

snygga elcyklar rayvolt back

Var kan man köpa Rayvolt elcyklar?

Gntl.se är i dagsläget den enda återförsäljaren i Sverige. De har ett brett utbud av modeller och riktigt bra priser, samt hjälper dig nyttja bidraget för elcyklar så smidigt som möjligt.

Till Gntl.se

Glöm inte bidraget för elcyklar

Gröna som vi är i Sverige så finns det faktiskt ett bidrag alla kan få, specifikt dedikerat för inköp av elcyklar. Ja du kan faktiskt få upp till 10.000kr tillbaka när du köper en elcykel! Det enda du behöver göra är att registrera ditt köp på naturvårdsverkets hemsida, sen sköter de resten.

snygga elcyklar rayvolt sidan

Sammanfattningsvis

Vill du vara flexibel, grön och anlända med stil? Ja då vet jag inte om det finns något bättre alternativ än Rayvolt och deras snygga elcyklar.

Eftersom det är en cykel så gör det inget om du druckit ett eller två glas vin när du ska hem, men eftersom den har en el-motor så behöver du inte trampa dig svettig på vägen till jobbet nästa dag.
Du behöver heller inte leta parkeringsplats på samma sätt som med en motorcykel och till skillnad från en klassisk elcykel så ser du inte ut som en liten tant när du kommer cyklandes.

Vad annat kan man säga än att de här cyklarna är både sjukt snygga och jäkligt praktiska?

Föregående artikel5 Fördelar Med Svenskt Kött Och Annan Svenskproducerad Mat – *Reklam*
Nästa artikelBli Bättre På Fortnite – Våra 6 Bästa Tips!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.