Utforska, bygg och smyg. Det är några av våra tips…

Du hoppar ur bussen och siktar på en plätt mark dit ingen annan verkar vara på väg. Du landar och hittar en bra kista, kanske en shield potion, en blå tactical shotgun och ett sniper, men trots det så placerar du dig ändå aldrig bättre än kanske 7:a eller 12:a…
Match efter match efter match, och fortfarande inga vinster.
Känner du igen dig? Bra, för då har vi precis det du behöver, ett gäng konkreta tips på hur du kan bli bättre på Fortnite!

Om du läser detta och tänker, ”va? vad snackar de om?”, då ska du troligtvis läsa vår grundläggande guide: ”Vad är Fortnite?” först, där förklarar vi kort om årets absolut största spelhit, ja det är faktiskt så stort att det är mer av ett fenomen än bara ett spel.

Vet du å andra sidan vad Fortnite är, och känner att du vill bli bättre på det, ja då är det bara att scrolla vidare, för här nedanför är våra 6 bästa tips för dig som vill bli bättre på Fortnite!

1: Lär dig bygga snabbt

Att vara bra på att bygga snabbt är A och O om du vill vinna i Fortnite. Du kan självklart råka kamma hem en och annan vinst utan att vara en mästeringenjör, men om du regelbundet vill vinna så finns det tyvärr inga magiska knep, du måste helt enkelt bli bra på att bygga riktigt riktigt snabbt.

Så fort du hör en kula vina förbi ditt huvud så är det fram med pennan och med ritningen och smälla upp ett litet fort. Gör du detta till en vana så kommer du med tiden märka att du överlever fler strider och placerar dig högre i matcherna.

Bygg, bygg, bygg!

bli bättre på fortnite tips karta
Sluta aldrig samla material, vapen och andra praktiska föremål!

2: Var agressiv

Har du spelat ett tag så har du säkerligen lagt märke till att den som hade ihjäl dig, och den som vinner matchen, har en ganska så aggressiv spelstil. Ja påminner de inte lite om blodhundar?
En aggressiv spelstil kommer skapa panik hos dina motståndare, och få dem att tappa kontrollen. Är du inte van vid detta sätt att spela så kan det kännas jäkligt udda i början, och kanske går det till och med sämre för dig än innan. Men håll fast vid det, och vänj dig, för en det är ett faktum att de allra bästa spelarna är extremt aggressiva i sin spelstil.

Bli Bättre På Fortnite vapen
Använd rätt vapen vid rätt tillfälle!

3: Använd rätt vapen vid rätt tillfälle

De olika vapnen i Fortnite är bra på olika saker. Hagelgeväret är bra på nära håll, eftersom skotten sprider sig. Sub-machine gunnen är också bra på nära håll, eftersom den skjuter så snabbt, vilket gör det svårt att sikta. Assault rifle är bra på mediumdistans och hittar du ett sniper, ja då ska du så klart inte ge dig in i närstrid med det.
Att välja rätt vapen till rätt situation är helt avgörande.

4: Lyssna noga, och smyg!

Det är oerhört viktigt att lyssna efter ljud som avslöjar dina motståndare. När man springer så klampar man fram (det låter nästan som att man har Kalle Ankas fötter på sig). Använd detta till din fördel. Lyssna efter fotsteg, dörrar som öppnas, ramper som byggs etc. och använd den information till att avgöra vad bästa möjliga sättet att ta hand om din motståndare är. Ibland är det att gömma sig bakom en dörr, ibland att gillra en fälla och ibland handlar det bara om att kuta ut ur huset och bara skjuta dem i ansiktet.

Detta innebär så klart också att dina motståndare också sitter och lyssnar efter ljud, så glöm inte att smyga fram om du vill överraska någon som gömmer sig i ett hus.

Bli Bättre På Fortnite smyga
Står du upp så hörs dina fotsteg väldigt tydligt. Smyg istället för att undvika att dina motståndare hör dig, och sitter och väntar på dig runt hörnet

5: Håll koll på hur cirkeln sluter sig

Sluter sig cirkeln på ett sånt sätt så att mitten av den ny cirkeln är i nedre kanten av den förra cirkeln så kan du anta att det kommer bli en hel del action i den norra delen av den nya cirkeln. Jag förstår om du blev lite förvirrade av det jag just skrev. Men titta på bilden nedanför istället. Som du ser så sluts cirkeln på ett sånt sätt att de som befunnits sig väster, norr och söder om den nya cirkeln är de som blir tvungna att flytta på sig. De som befann sig i östra delen av kartan kan ta det lugnt. Detta innebär att om du råkar befinna dig i mitten av den nya cirkeln så bör du hålla utkik åt norr, väster och söder, eftersom det bör komma folk springande från de riktningarna. Detta är extra sant ju mindre cirkeln är.

I grund och botten så handlar det om att förstå vilket håll folk bör komma springande ifrån, och detta kan du göra genom att hålla koll hur cirkeln flyttar sig.

bli bättre på fortnite karta
Den här matchen har cirkeln slutit sig mot högra kanten av kartan. Eftersom den gjort det så kan vi anta att det kommer vara en hel del action vid den vänstra kanten på cirkeln, där många som ännu inte är i cirkeln kommer försöka ta sig in

6: Rör på dig

Det kan kännas skönt, och kanske till och med lite mysigt, att gömma sig i första bästa hus bara för att du råkade landa på en kista och där hitta ett assault rifle. Men det är tyvärr inte en hållbar plan. Du behöver konstant jaga efter material, bättre vapen, sköld-drycker och helande föremål, alla dessa grejer kommer du behöva för att kunna ta hem vinsten, speciellt byggmaterial!
Det har så klart hänt att folk vunnit en match med bara en enda kill, som de dessutom lyckades få med en helt vanlig pistol, men det tillhör ovanligheterna.

Så fortsätt jaga, genom hela matchen och börja inte bygga in dig eller gömma dig förrän ni bara är ungefär 5 pers kvar, och även då tjänar du ofta på att vara aggressiv.

Bli Bättre På Fortnite bygga
Lär dig bli snabb på att bygga, det kommer göra enormt stor skillnad

Sammanfattningsvis

Fortnite må vara ett spel som handlar om att inte dö mer än att döda så många som möjligt. Men förr eller senare så är ni bara ett fåtal spelare kvar, och då gäller det att vara bäst utrustad, snabb på att bygga och riktigt duktig på att skjuta. Och det blir du genom att vara en aggressiv spelare som hela tiden förflyttar sig för att samla vapen, material och andra praktiska föremål.

Kom ihåg dessa 6 tips:

  1. Bygg bygg bygg!
  2. Var aggressiv, det kommer förvåna dina motståndare och du kommer bli skickligare i strider
  3. Använd rätt vapen vid rätt tillfälle
  4. Lyssna hela tiden efter ljud som avslöjar dina motståndare, allt från om de bygger till vilket vapen de använder
  5. Förutspå hot-spots genom att hålla koll på hur cirkeln sluter sig
  6. Sluta aldrig jaga material, vapen och andra föremål. Det räcker inte med en sköld-dryck och ett blått assault rifle, någon annan har alltid en rocket launcher

Där har du det, våra 6 bästa tips till dig som vill bli bättre på Fortnite!

Föregående artikelRayvolt – Riktigt Snygga Elcyklar I Tidlös Stil!
Nästa artikel7-Eleven – Från Isblock Till Världens Största Servicebutikskedja – *Reklam*
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!