Rena luften naturligt utan kemikalier…

Det är mycket som kan påverka luftkvaliteten i hemmet eller på arbetsplatsen och dålig luft påverkar inte bara ens koncentrationsförmåga, utan det kan faktiskt bli skadligt för hälsan. Att rena luften är vare sig svårt eller särskilt dyrt om man använder sig av en ozongenerator. Den kan även användas för att sanera olika lokaler och utrymmen.

Detta kan rensas från luften

Det kan finnas otrevliga lukter, mögelsporer, allergener, virus och mikroorganismer som påverkar luften. Ozongeneratorn rensar luften från allt som står ovan och kan till och med användas för att rena luften från brandrök. Mögelsporer finns omkring oss överallt och det är när det blir för många som det börjar angripa väggar och andra saker som det fäster sig vid. Mögelsporer kan dock orsaka hälsoproblem innan det börjar synas för blotta ögat, särskilt om man är överkänslig mot mögel. Ozongeneratorer kan rena luften från mögelsporer genom att bryta ner partiklarna, vilket förhindrar att sporerna blir för många och sprider ut sig.

Så här bryts doftpartiklar ner av ozon

Ozongeneratorer tillverkar ozon genom att bryta isär syremolekyler (O2) så att singulära atomer kan binda till andra O2-molekyler för att forma ozon (O3). Det görs på två sätt: genom urladdning som använder elektrisk urladdning för att dela syremolekylen eller genom UV-strålning som delar syremolekylerna. Oavsett vilken metod som används så skapar en ozongenerator ozon. Ozon har visat sig reagera med akrolein vilket är en av de kemikalier som luktar i tobaksrök och det har även visat sig reagera med flera andra doftbärande kemikalier. Många har haft framgång med att få bort dofter från husdjur, brandrök, kemikalier, lukter från matlagning och andra ingrodda odörer som inget annat rengörings- eller luktborttagningsmedel biter på.

Hur en ozonmaskin används

En ozonmaskin kan användas i alla olika utrymmen som det går att stänga till om, som till exempel i bilen, på kontoret, i hemmets alla rum samt i olika skåp och garderober. Det är viktigt att man inte befinner sig i utrymmet när ozongeneratorn används och att man vädrar och väntar några timmar innan man använder utrymmet igen. Ozongeneratorn får endast användas i slutna utrymmen. Ozonmaskinen sätts helt enkelt på och får stå i utrymmet i några timmar för att omvandla de oönskade partiklarna till ozon. Är utrymmet litet ska den bara köras en kortare tid.

Att tänka på vid användningen

Ozon är oxiderande och kan bleka tyger och andra porösa material, så det är viktigt att täcka över eller ta bort saker som man är rädd om innan ozonbehandlingar. Har du oljemålningar hemma måste de tas undan, eftersom de annars förstörs av ozonet. Ozon har även en speciell doft som måste vädras ur under några dagar efter behandlingen.

Föregående artikelDesigna Mobilskal Med Egen Bild – Ge Din Mobil En Personlig Outfit
Nästa artikelFå Skor Att Hålla Längre! 6 Tidlösa Knep Som Alltid Funkar!
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.