Skall du till Götet så har du en checklista här

Är du sugen på att turista i vårt vackra avlånga land så faktiskt betydligt mycket mer att göra än man tror. Göteborg är ett bra exempel på Sveriges alla dolda pärlor. Här finns det magnifika Universeum där du kan stå och stirra dig trött på hajar. När du ledsnat på det kan du äta en purfärsk skaldjurslunch i anrika Feskekörka (nej, det är inte en kyrka) och slutligen kräkas upp alltihop i bergochdalbanan på Liseberg. Klockrent va?

Det är bara ett par av alla intressanta saker Göteborg har att bjuda på. Vi har samlat de vi tycker känns mest självklara, för att du skall slippa sitta och leta i diverse guideböcker. Här är 5 Saker man måste göra i Göteborg.

1: Avenyn

Saker man måste göra i göteborg 2
Avenyn, här hamnar du förr eller senare

Vi öppnar svagt med något så självklart som Göteborgs enda gata bred nog att vara värd att nämna (ja, jag är från Stockholm). Avenyn kantas av restauranger, nattklubbar och affärer och börjar/avslutas i den episka Poseidonstatyn. På Avenyn hamnar du helt enkelt förr eller senare.

2: Köpa skaldjur i Feskekörka

Saker man måste göra i göteborg 4
Är du på romantisk weekend i Göteborg så är ostron i Feskekörka ett givet kort

Västkustens mecka för skaldjur, Feskekörka är tack och lov ingen kyrka, om det inte är så att du vill tillbe en hummer förstås. Här hittar du hela havets läckerheter, färskt fångad och redo att avnjutas.

3: Liseberg!

Saker man måste göra i göteborg 4
Klarar du av karuseller utan att kräkas så är Liseberg givet

Karuseller är kul oavsett hur gammal man är, men kanske inte om man kräks upp en massa dyra skaldjur, så undvik den detaljen.
Är du inte sugen på karuseller så kan du alltid tajma in din resa så att du kan gå på någon av de många konserterna som körs här.

4: Middag på någon av Michelin-krogarna

Saker man måste göra i göteborg 3
Göteborg huserar en handfull riktlgt exklusiva krogar

Är du i Göteborg och missar att äta på någon av de 6 krogar som belönats med en stjärna i Guide Michelin så får du stå i skamvrån. Göteborg är välkänt för sina fisk- och skaldjurskrogar, och när de är belönade med stjärnor i den välrenommerade guiden, då blir det riktigt bra.

Krogar i Göteborg som belönats med en stjärna i Guide Michelin

  1. Bhoga
  2. Koka
  3. Restaurang 28+
  4. Sjömagasinet
  5. SK Mat och Människor
  6. Thörnströms Kök

5: Universeum

Saker man måste göra i göteborg universeum
Kolla in hajarna på Universeum

Universeum huserar spektakulära utställningar om allt från regnskog, istid och rymden. Nöjer du dig inte med det så finns ett stort hajakvarium. Klockrent om du reser med barn, men svinkul även för vuxna.

Bonustips, boendet

Göteborg upplevs bäst till fots, eller på cykel, så gångavstånd till allt det härliga känns som en självklarhet. Vi letade runt lite efter billiga hotell i Göteborg och fastnade för Spar Hotel. Rimligt pris, gångavstånd till city och allt det man kan förvänta sig av ett helt vanlig hotell.

Föregående artikelYou’ve been served, helt vanligt kaffe – *sponsrad video*
Nästa artikel4 Bra axelövningar, oavsett vart du är någonstans
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.