Vår granne har ett härligt utbud…

Helsingfors ligger bara en timme bort med flyg, eller ett dygn bort med en angenäm båtresa som färdmedel. Oavsett hur du tar dig dit så är det en stad alla bör besöka minst en gång under sin livstid. Vi har mycket gemensamt med finnarna och du kommer garanterat att känna igen dig i mycket, men samtidigt bli glatt överraskad av andra saker.

Här är vår lista med 5 saker man inte får missa i Helsingfors!

1: Basta mitt i stan

Det är ingen nyhet att finnarna älskar att basta. Som turist är det bästa med detta att det är enkelt att komma åt en bastu, du behöver inte hyra en stuga ute i skogen. Bastu finns nästan överallt i Finland, till och med mitt i centrala Helsingfors.

Är du här på besök så är det en av de saker man måste göra i Helsingfors att basta mitt i city, gärna som avbrott under en rejäl festrunda på stan, vilket för oss till nästa punkt.

bastu i helsingfors

2: Festa som en finne

Finnar och Svenskar har väldigt lika syn på fest; ska det va så ska det va rejält. I Helsingfors finns massvis med bra barer och nattklubbar, några favoriter från när vi var där är: Goldfish, Pulmu Baari och Torni Ateljee Bar.

Och kom ihåg, ingen festkväll i Helsingfors är komplett utan ett besök till en bastu! Det finns bastu i hamnen så dra er ner dit när ni behöver en paus i festandet och njut av en sauna!

festa i finland

3: Sveaborg

I skärgården utanför Helsingfors finns en gigantisk fästning vid namn Sveaborg. Fästningen byggdes när Finland fortfarande tillhörde Sverige och var tänkt att skydda det Svenska riket mot ryssen i öst.

Fästningen sträcker sig över 7 olika öar och är oerhört välbevarad.

4: Ta den gamla spårvagnen till Helsingfors katedral

Vill du slå flera flugor i en smäll så får du inte missa Helsingfors gamla anrika spårvagn. Spårvagnen går i en slinga på 20 minuter och kör förbi de flesta av stadens bästa sevärdheter. Optimalt är att hoppa av nära Helsingfors katedral.

Katedralen mitt i centrala Helsingfors byggdes i mitten på 1800-talet och har varit en center piece i Helsingfors sedan dess. Det är en kritvit byggnad med rund dome. Njut av en glass på trappan framför katedralen om du är där på sommaren, eller smyg med dig en kall öl och drick i solskenet.

saker man måste göra i helsingfors

5: Helsingfors skärgård

Precis som Stockholm så har Helsingfors en fantastisk skärgård precis runt hörnet. Från hamnen i Helsingfors finns båtturer du kan ta för att komma ut i skärgården.

Köp på er en rejäl korg med Finska delikatesser och njut av lite Karhu och finska piroger ute bland de vackra små öarna. Kolla även in Finlands utbud av akvavit när du ändå är där och nosar.

saker att göra i Helsingfors

Sammanfattningsvis

Det finns en hel del härliga sevärdheter och klassiska finska saker man inte vill missa om man reser till Helsingfors, men det finns vissa saker man absolut int får missa. Här är 5 saker man inte får missa i Helsingfors:

  1. Basta mitt i stan!
  2. Festa som en finne (och basta mitt under festkvällen)
  3. Besök Sveaborg
  4. Ta spårvagnen förbi Helsingfors katedral
  5. Besök Helsingfors vackra skärgård

Hoppas ni får ett fantastiskt besök i Helsingfors!

Föregående artikelTestosteron – Allt Du Behöver Veta Om Det Manliga Hormonet
Nästa artikelFå Tjockare Hår – 4 Naturliga Sätt Att Göra Håret Tjockare!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.