De bästa lärdomarna The Kid gett oss…

Stuey “The Kid” Ungar anses av många vara tidernas bästa pokerspelare. Han växte upp i New York under 60-talet och lärde sig så småningom att spela både poker och gin rummy. Det dröjde inte länge förrän han utklassade seniora spelare och kammade hem sitt första poker-VM 1980 vid endast 26 års ålder. Redan året därpå gjorde han det igen. Ungars IQ har jämförts med genier och han sägs ha haft ett fotografiskt minne. Hans spelstil utmärktes av ultra-aggressiva drag och vältajmade bluffar. Initierade inom branschen har uppgett att Ungar var i konstant rörelse vid pokerbordet och att han haft nästintill synska förmågor att genomskåda sina motspelare. I det här inlägget delar vi med oss av våra bästa tips för att vässa dina pokerfärdigheter och (förhoppningsvis) nå Ungars nivå.

Nedslag i spelets grunder

Oavsett vilken ens utgångspunkt är, nybörjare eller intermediär, är det en god idé att göra ett nedslag i pokerns grunder för att bygga upp en stark grund. I det här avseendet är digitala plattformar för poker online en värdefull resurs eftersom man genom dem dels får möjlighet att spela, dels får tillgång till pedagogiskt material om allt från spelregler inom poker till terminologi, strategi och taktik. I ett första steg bör därför resan mot att bli en skickligare pokerspelare börja med teoretiskt arbete. Läs allt material du kommer över om spelet – däribland nyckelspelare och varianter – och komplettera med dokumentärer och turneringar på Youtube och Twitch. Det är när du har fått lite kött på benen som du kan gå vidare till nästa steg, det vill säga att spela.

Spela skoningslöst

Det kanske låter lite hårt men en stor del i att vara en skicklig pokerspelare handlar om att identifiera svagheter hos motspelare och utnyttja dessa på ett lämpligt sätt. Ett strategiskt offensivt spel är därmed inte bara reserverat för proffsen. Redan som nybörjare bör du öva upp förmågan att syna en bluff runt pokerbordet och anpassa din spelstil och taktik kring den. Ju mer du spelar och ju fler motspelare du kommer i kontakt med, desto snabbare kan du öva upp den fingertoppskänsla som många skickliga pokerspelare har instinktivt. Enbart genom att spela ofta och mycket lär du dig att även starka spelare har svagheter som går att utnyttja till din fördel, och att detta är en oerhört viktig beståndsdel inom all poker.

Öva upp din mentala uthållighet

trimma hjärnan

Poker handlar inte bara om regler och strategi utan även om mental uthållighet. Det är ett spel som i vart fall på toppnivå kännetecknas av höga insatser, glamorösa miljöer och attraktiva priser. För att klara sig i denna miljö krävs ett visst mått av mental styrka. Mental uthållighet är ovärderligt inom poker eftersom det gör att du kan hålla huvudet kallt i pressade lägen. Det kan vidare få en spelare att noga överväga rätt drag istället för att fatta impulsiva och olycksbådande val, och att klara av interaktioner med tuffa motspelare runt bordet. Skickliga pokerspelare vet att dåliga händer och förluster är en del av spelet. Tack vare uppövad mental uthållighet kan de manövrera och navigera dessa känslor så att de inte påverkar spelet negativt.

Spela för skojs skull

På din resa mot att bli en skarpare pokerspelare bör du spela ofta och mycket. Därmed inte sagt att du måste spela om pengar eller prestige. Som nybörjare eller någon som befinner sig strax över den nivån räcker det att spela i goda vänners lag över vänskapsturneringar så länge du maximerar möjligheterna till spelande. Det som är viktigt är att få in vanan att spela poker och att ta chansen att lära av varje spel. Oavsett om du vinner eller förlorar bör du ta tillfället i akt att i efterhand analysera ditt eget och dina motspelares spel. Vad gjorde du/dem bra? Vad hade kunnat göras annorlunda? Skriv gärna ned anteckningar och försök införliva dina lärdomar och insikter vid nästa speltillfälle. Glöm slutligen inte bort att ha roligt längs vägen! Det blir rätt tråkigt i längden att nöta in poker dag efter dag om du inte ser det som en lustfylld och stimulerande aktivitet som skapar mervärde i ditt liv.

Föregående artikelFörbättra Koncentrationen Med De Här 3 Taktikerna!
Nästa artikelBalans Mellan Arbete Och Fritid – 4 Tips Som Funkar För Alla!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!