Vi har väntat, men nu är väntan över…

2016 var ett fantastiskt år för serier. Alla var vi nog lite stressade över att Game of Thrones börjar lida mot sitt slut, för vilket episkt epos ska vi nu gå och prata om vid kaffemaskinerna på jobbet och på lunchrasten i skolan? Men så kom Westworld, och vi kunde andas ut.

Har du inte sett första säsongen av Westworld än så sitter du just nu och ödslar tid, oavsett vad du gör så är det mindre viktigt än att komma ikapp resten av världen genom att se Westworlds första säsong (in på HBO Nordic och bara kör).
Har du sett första säsongen så vet jag att du sett fram emot den här veckan, för nu är det äntligen premiär för den andra säsongen!

Vad är det som gör Westworld så bra?

Det bästa med hela serien skulle jag säga är hur de får oss alla att tänka lite djupare när det kommer till artificiell intelligens och de moraliska dilemman som kommer på köpet om man skapar ett medvetande som kan tänka själv, och som kan utvecklas. För i slutändan, är inte den enda skillnaden mellan en fullt självgående AI-robot och en människa att vi bara består av olika material? Vi är liksom två olika raser, men med samma kapacitet, något vi människor aldrig stött på förut.

Självklart är serien snyggt filmad, med bra skådespelarprestationer och sköna effekter, men jag skulle säga att den där djupa filosofiska frågan är det som får serien att skilja sig från mängden. Det är modigt att ta upp den typen av frågeställning, och sjukt snyggt att använda den som bas för en spännande och engagerande serie.

Trailer för säsong 2

Här nedanför kan du se en kort trailer för Säsong 2 av Westworld, som hade premiär den 23e April. Varje måndag de kommande månaderna kommer du kunna se ett nytt avsnitt på HBO Nordic, så signa upp nu omedelbart för böveln och se en av 10-talets bästa serier!

Vilken är din favorit?

Vilken är din favoritkaraktär i Westworld?

View Results

Loading ... Loading ...

 

*Detta inlägg är reklam i samarbete med HBO Nordic*

Föregående artikelSystema Nature – En Makalöst Blandning av Akvavit Och Selleri
Nästa artikelUte Efter Billiga Kläder? Våra 6 Tips På Hur Du Gör Bra Rea-Fynd!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.