När hungern slår till så brukar man ju tänka på mat, eller hur???

Ibland blir man ju hungrig och då börjar man tänka på mat så klart, och när man tänker på mat så kanske man börjar tänka på olika typer av företag som gör mat, och då kanske du kommer att tänka på Sibylla, för jag menar, vi har väl alla några sköna minnen av hur man i sin ungdom svängde förbi den lokala korvkiosken (alltid en Sibylla) för att köpa en superstar och en pucko, eller kanske bara en mosbricka och en pucko om man inte var så hungrig. För när man är hungrig så vill man ju vara säker på att man kan bli mätt, vilket på ett naturligt sätt för tankarna till en Superstar.
Men ett besök på Sibylla för också naturligt tankarna till en annan grej, varför heter det Sibylla egentligen? Det är ju ett ganska otippat namn, eller hur?

Varför heter det Sibylla egentligen?

Allt började en solig dag i Maj någon gång i det tidiga 1930-talet när nuvarande Sibylla utlyste en tävling där de bad folket komma med förslag på namn på sin nystartade franchise-kedja.
Namnförslagen fullkomligt haglade in. Det var så klart alla möjliga typer av namn, men ett var mer förekommande än andra, Sibylla.
Varför? Jo för att den dåvarande arvprinsen Gustaf Adolf Oscar Fredrik Arthur Edmund (som var lite småpoppis på den tiden) var gift med den förtjusande Sibylla av Sachsen-Coburg-Gotha, som folket fullkomligt älskade! Och eftersom varken ”Sachsen” eller ”Gotha” klingar speciellt bra så blev det Sibylla som folk skickade in som tävlingsbidrag.

Så gick det till när den populära gatukökskedjan döptes till Sibylla. Och här nedanför kan du se deras senaste reklamfilm där de lyfter fram sin Superstar, Superstar, fyndigt va? 🙂

Har du några sköna minnen från diverse Sibyllakök?

Har du härliga minnen kopplade till ett Sibylla?

View Results

Loading ... Loading ...

 

*Detta inlägg är reklam i samarbete med Sibylla*

Föregående artikelOnlinecasinon Med Bra Välkomstbonusar
Nästa artikelNäshår – Så Trimmar, Klipper Eller Vaxar Du Bort Näshåret!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.