Häringe slott är nog den enda plats jag varit på där jag sett en klassisk oljemålning hänga bredvid ett porträtt av Zlatan

Bara några mil från centrala Stockholm ligger Häringe slott, klassiskt, unikt, annorlunda och riktigt charmigt. Allt på samma gång.
Här är vår Häringe Slott recension efter en kort Weekend på ett av Stockholms närmaste slott.

Slottet

Slottet är klassiskt svenskt, inga tinnar och torn utan mer som ett gigantiskt fyrkantigt hus. Det är ju trädgården och interiören som gör svenska slott, utsidan har aldrig varit mycket att hurra för.

Trädgården och den enorma poolen väger dock upp bristen på torn och vindbrygga, med råge! Det är helt klart en av de finaste slottsparker jag besökt, och poolen gör det hela mycket exotiskt.
Den fantastiska vyn av slottsparken och poolen med slottet i bakgrunden gör sig perfekt för bröllopsfester och andra större tillställningar. Riktigt fint!

Inne i slottet möts man av en blandning av klassiska målningar, och modernafotografier på bland annat 60-talsfester, en udda men härlig blandning. Sida vid sida hänger gamla oljemålningar och porträtt på Zlatan. Häringe beskriver sig själva som eklektiska, något man helt enkelt får hålla med om.

Rummen

Själva hotellrummen ligger inte inne slott, utan i byggnader på slottsgården. Husen är relativt nybyggda och korridorerna är inredda i vad som bäst beskrivs som ”modern bordell-stil”, än en gång, eklektiskt, men härligt.

De minimalistiska hotellrummen är fräscha, luftiga och moderna, långt ifrån bordellliknande. Man har allt man behöver (utom kylskåp) och sängarna var mycket bekväma.

Häringe Slotts Afternoon Tea

Något slottet är känt för är sitt Afternoon Tea. Te, scones och bakverk helt enkelt. De bakar sitt eget bröd och sina egna bakverk, vilket märks på smaken! Hela måltiden serveras på klassiska fat i tre våningar allra bäst blir det om man sitter på terassen med utsikt mot poolen. Eller… självklart så blir det allra bäst om man avslutar sitt Afternoon Tea med en kall öl i solen på terassen.

Min största (och egentligen enda) invändning när det gäller upplevelsen på Häringe slott är det hutlösa priset för deras Afternoon Tea, 290kr/person, för lite scones och några kakor. Lite absurt måste jag säga.

Häringe Slott Recension afternoon tea
En sinnessjukt bra brownie/kladdkaka!

Trots det provocerande priset så är det svårt att inte njuta rejält av deras fruktscones och framförallt, deras brownie/kladdkaka (bilden ovan). Aldrig har jag ätit en så god kladdkaka!

Middagen

Middagen serveras i en av de tre matsalarna. Vi har turen att få sitta i den minsta, vilket gör hela middagen väldigt intim och trevlig, nästan som att vara hemma hos någon.

På menyn finns klassisk ”restaurangmat”, fisk, kött och inga konstigheter. Ett stort plus dock för att 30% av menyn är vegetarisk, vilket är väldigt sällsynt.

Maten smakar bra och vinlistan är välsorterad. Överlag en riktigt bra middag.

Häringe Slott Recension middag
Matsalarna är riktigt trevliga och ger middagen en intim känsla

Till middag äter vi tre rätter bestående av en palsternackssoppa med friterad kastanj. hjortracks med rotsaker och en ostbricka till efterrätt.
Om den friterade kastanjen finns på menyn så är den definitivt att rekommendera!

Häringe Slott Recension mat
Ostbrickan, den perfekta desserten!

På kvällen

Efter middagen är det dags att förflytta sig till den loungeiga övervåningen där baren, biljardbordet och ännu mer av den skönt förvirrande konsten finns att beskåda.

Här kan man umgås över en Southern Cross (slottets ursprungliga ägarens favoritdrink) i de maffiga fåtöljerna.

Frukosten

Hotellfrukost… få saker slår en bra hotellfrukost när man är lite små-bakis. Obegränsat med äggröra, bacon och hembakt bröd är som en gåva från gudarna när man känner sig lite sliten.

Uppdukat på Häringe Slott finns allt det man kan förvänta sig av en vanlig hotellfrukost, plus mängder med ingredienser för att slänga ihop sin egen müsli. Det enda man kan sakna om man skall vara lite girig är pannkakor och våfflor, men man kan inte förvänta sig det på en klassisk svensk hotellfrukost.

Sedan så kan man lägga till att frukosten inte precis blir sämre av att man kan inta den på den trevliga terassen med utsikt över den gigantiska poolen.

Slutsats

Vill du bjuda med dig din partner på en lättsam och mysig mini-weekend så är Häringe Slott ett riktigt trevligt val. Det finns gott om vackra promenadslingor och slottsparken är perfekt att sitta och mysa i. Är du däremot ute efter en rolig weekend med dina vänner så är det inte riktigt rätt ställe. Men vem åker till ett slott ute på landsbygden för att hänga med grabbgänget?

ÖVERSIKT
Atmosfär
9
Maten
7,5
Rummen
7
Aktiviteter
6,5
Föregående artikelTar du tillvara på tiden?
Nästa artikelLarsson and Jennings klockor – sobra och stilfulla
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
haringe-slott-recension<h3>Vi gillar</h3> Den unika stilen, den enorma poolen och den frodiga frukostbuffén är saker vi alltid kommer minnas <h3>Vi ogillar</h3> Det absurda priset för deras Afternoon Tea och den lite förvirrade och oengagerade personalen hamnar på minus-sidan