Kommer du ihåg låten ”King of my castle”?

Låten spelades mer eller mindre dygnet runt från 1999 till 2000. Även om du inte minns låtens titel så minns du säkerligen musikvideon (som alla vi som är födda på 80-talet såg ungefär hundra tusen gånger) som består av scener från Animefilmen ”Ghost in the shell”.

Ghost in the shell är ursprungligen en Japansk tecknad vuxenfilm som är en referens till Siegmund Freuds teori om att vi inte alls styrs av egot, utan att vi egentligen styrs av vårt undermedvetna, det så kallade super-ego.

Nu är det dags för en ny version av Ghost in the shell, med Scarlett Johansson i huvudrollen.
Här nedanför kan du se den senaste trailern för filmen som har premiär den 31a Mars.

En unik kedja av händelser

Det började alltså med en helt vanlig down tempo-låt år 1997, som sen mixades till en club-låt som slog stort mycket tack vare sin coola och nytänkande musikvideo, som i sin tur då är scener från en Japansk Anime-film skapad 1995. Anime-filmen Ghost in the shell hade i sin tur aldrig blivit populär om den inte figurerat i Roy Malones musikvideo, och hade den aldrig blivit stor så hade det aldrig blivit en ny version av filmen 2017. Det är en jäklig cool kedja av händelser.

Tror du att egot bestämmer över sig självt?

Håller du med Siegmund Freud om att egot inte alls bestämmer sig självt, utan styrs av det så kallade super-egot?

View Results

Loading ... Loading ...

*Detta inlägg är reklam*

Föregående artikelVinstchanser På Olika Casinospel – Kan Man Verkligen Vinna Något?
Nästa artikelVar Gör Det Ondast Att Tatuera Sig? De 8 Känsligaste Punkterna!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.