E-sportens bästa år hitintills!

E-sport är en av nutidens snabbast växande industrier och spelarnas stjärnstatus bara växer för varje dag som går. Prissummorna ökar mer och mer ju populärare och större e-sportsindustrin blir och varje år tar flera mästerskap plats runt omkring i världen.

Då sporten har vuxit så mycket har den äntligen förtjänat en plats bland sportnyheterna och det är inte längre lika svårt att läsa om vad som händer i den virtuella sportvärlden. På bet365 kan du hitta flera odds tips och nyheter om e-sporter och information om vad som händer under året. Här följer några av de kommande e-sporthändelserna som man måsta ha koll på.

Vad händer under året?

Dreamhack fortsätter att vara en av världens största organisatörer av lanfestivaler och spelmästerskap. Under 2016 är det 5 datum som världen måste hålla koll på. Om bara några dagar kommer Dreamhack Leipzig gå av stapeln i Tyskland, 22-24 januari, tillsammans med Dreamhack Zowie Open. I mars kommer Dreamhack Master arrangeras i Malmö mellan den 16-17 april och Dreamhack Austin 2016 tar plats i Texas mellan den 6-7 maj. Självklart kommer Dreamhack summer 2016 som vanligt att arrangeras i Jönköping mellan den 18-21 juni och det är fortfarande det Dreamhack eventet som lockar flest besökare.

I mars kommer årets andra major i MOBA-spelen gå av stapeln i Shanghai. Redan nu har Valve gått ut med var den tredje majorn kommer att hållas och det blev Manila, Filipinerna, som blev värdnation för mästerskapen som startar i början av juni. De har ännu inte gått ut med när The International kommer att hållas men om man ska titta på hur det har sett ut tidigare år så kommer troligtvis miljonturneringen att börja någon gång i slutet av sommaren.

E-sportkalendern fylls ständigt på med nya datum efter att ha lämnat ett spännande år bakom sig och 2016 kommer förhoppningsvis att inte lämna någon besviken. E-sporten kommer troligtvis bara att växa mer och mer, och framför allt i Sverige, som har börjat producera den ena e-sportsstjärna efter den andra.

Svenska mästare i E-sport

Sverige har tagit sig långt inom E-sporten och framför allt märks det genom ett ökat intresse då flera gymnasieutbildningar har valt att satsa på den nya sporten.

I början av 2016 blev Kennet Ros från Östersund (19 år) världsmästare i E-sport. Ros lag, med 4 spelare från Europa, vann finalen i Smite World Championship 2016 i Atlanta och de vann tillsammans 500 000 $. Ros berättar att han tycker att det är roligt att e-sportare har fått ett bättre ryckte och att sporten går framåt. Men han varnar även för de skador som kan uppstå under spelet, framför allt skador på handleder och axlar.

Under LCS-säsongens första match visade det svenska laget Fnatic att de fortfarande har vad som krävs. Trots att de mötte svårigheter under Counter-Strike:Global Offensive 2016 lyckades Robin ”flusha” Rönnquists lag behålla sitt torn under årets första semifinal. Trots att laget har förlorat flera av sina spelare under vintern finns fortfarande den svenske världsmästaren Martin ”Rekkles” Larsson kvar och laget har inte förlorat en enda match på 20 drabbningar.

Föregående artikelFet hud? – 5 Tips för att slippa problem
Nästa artikel6 Stilmissar Som Dödar Din Outfit
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.