Vi har sagt det förut, och säger det igen, mockaloafers är riktigt somrigt! Men glöm inte att ta hand om dem i sommar

Här är en kort guide i hur du tar hand om dina loafers så de håller formen hela sommaren.

Skoblock

Skoblock Loafers
Skoblock gör att skorna håller formen

Ett par riktigt bra skoblock gör stor skillnad för dina skor, de håller formen betydligt längre och dessutom så ser det riktigt snyggt ut i skohyllan. Det finns rekommendationer på träslag och till och med delade meningar om vilket träslag som är bäst, vi känner dock att det är att ta det lite väl. Skoblock bör vara i trä, och du bör se till att köpa skoblock som passar din skomodell, men träslag är inget som är värt att ödsla tid på.

Impgregnera

De flesta lever med illusionen att mocka är ett mycket ömtåligt material som inte klarar den minsta fukt. Det stämmer faktiskt inte, härligt va? Vill du impregnera dina skor så rekommenderar vi att du håller dig borta från de allra billigaste impregneringssprayerna och satsar på en i mellansegmentet eller uppåt, precis som med det mesta.

Rengöring

Skoborste
Borsta skorna så behåller de sin lyster

Skoborstar är något som är väldigt underskattat, en bra skoborste med mässingsborst kommer göra underverk för dina mockaskor. Borstar du dem regelbundet så kommer de hålla sig rena och fräscha, vilket gör att de behåller lystern. Men var försiktig så du inte borstar dem allt för ofta, och allt för hårt.

Inköp

Allt det som vi rekommenderar bör du kunna hitta i vilken välsorterad skoaffär som helst.

Föregående artikelJungfraujoch – Makalös utsikt
Nästa artikelBreather – Kontor i Uberstil
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.