Hösten ger oss grått, blått, skinn, kragar och scarfs

Lika skoningslöst som när väckarklockan ringer varje morgon så kommer hösten och avlöser den fantastiska sommaren. Men för att göra den här perioden lite lättare att hantera så överöses vi med nytt fantastiskt mode. Och låt oss vara ärliga, höstkläder är utan tvekan de stiligaste.

Vår take

Här är en kort sammanfattning av det som vi känner är snyggt och kommer bli tydliga trender under hösten 2016. Det är självklart inte allt som de olika modehusen presenterar, men let's face it, majoriteten av det de visar upp på catwalken ser för jävligt ut. Så vi får helt enkelt vara lite selektiva och välja ut det vi tror att helt vanliga människor kommer vilja bära.

Är du ute efter vinterns mode? Kolla då in vår stora guide: ”Herrmode vinter 2016 – Stå emot kylan med stil

Höstens färger

De dominerande färger i höst kommer vara grått (framförallt mörkare toner) och marinblått.

Här hittar du lite tips på hur du kan färgmatcha din outfits!

färgkombinationer kläder färgmatcha
Tänk på färghjulet när du kombinerar dina outfits. Inget gör så stor skillnad som en väl genomtänkt outfit med lite färg!

Dressat herrmode hösten 2016

Här är 5 framträdande trender inom dressat mode när det kommer till Höstmode 2016 Herr:

1: Rocken

Höstens (och vinterns) självklara ytterplagg är rocken. Det här stilrena plagget kommer du se i alla skyltfönster, och på allas axlar.

höstmode 2016 herr kostym eton
Här har vi hösten kombo, både rock och blå kostym

3: Polotröjan

För tredje året i rad verkar polotröjan vara fashionabel. Fortfarande precis lika stilig till en kostym istället för skjortan.

4: Smala blå kostymer

I höst är det blått och smalt som gäller, precis som de föregående 2 åren egentligen. Självklart kommer även grå kostymer vara trendiga eftersom höstens färg är grå. Men det vi kommer se är övervägande blått.

5: Scarfs

Den här bortglömda accessoaren ser äntligen ut att blir household igen. I höst är scarfen den viktigaste accessoaren, och du bör satsa på en mönstrad sådan.

höstmode 2016 herr scarf
Scarfen kommer vara ett centralt plagg i höst

Smart casual herrmode hösten 2016

Här är 5 framträdande trender inom smart casual när det kommer till Höstmode 2016 Herr:

1: Skinnjackan

De senaste åren har vi sett skinnjackan nosa på en topplacering bland höstens och vårens mode-trender, men aldrig riktigt nått dit. I höst kommer den vara en vanlig syn, dock inte riktigt en topplacering, men har du inte en skinnjacka så är det läge att investera i en.

höstmode 2016 herr skinnjacka reiss
Skinnjackan får en intressant biroll i höstens herrmode

2: Rocken

Rocken funkar lika bra för dig som kör smart casual som dressat. Tänk dock på att om du är av det kortare slaget så bör du undvika rocken och köra på en skepparkavaj istället. Du får samma snitt och material, men ser betydligt längre ut.

3: Polotröjan

Polotröjans position är oförändrad från förra hösten. Den passar perfekt till ett par chinos, eller ett par jeans och en blazer.

höstmode 2016 herr polotroja kavaj
Polotröjan gör comeback för tredje året i rad

4: Bomberjackan

Hösten 2015 var året då bomberjackan tog oss med storm. Efter nästan 20 års frånvaro var den tillbaka i full kraft. Hela våren drällde det av bomberjackor och folk har definitivt inte tröttnat på dem än. Den är ett säkert plagg hela hösten och garanterat även i vår.

höstmode 2016 herr bomberjacka
Bomberjackan är precis lika het i höst som i vår och förra året

5: Scarfs

En mönstrad scarf till en i övrigt monokrom outfit är hösten ”pricken över i'et”. Tänk paisley till en grå kavaj och ett par grå-svarta jeans. Eller en blommig scarf i vitt med orangea detaljer till en marinblå out. Riktigt snyggt.

Casual / Sport herrmode hösten 2016

Här är 4 framträdande trender inom casual/sport-mode när det kommer till Höstmode 2016 Herr:

1: Joggers

Joggers är ett plagg vi inte sett så mycket av här i Sverige. Man kan förklara dem som en mix av kostymbyxor och mjukisbyxor. De är tightare än vanliga mjukisbyxor och har ett snitt som ser mycket mer dressat ut. Men tyget är fortfarande stretchigt mjukstyg. Bekvämt och visst kan det vara snyggt i vissa outfits. Dock troligtvis inget som majoriteten kommer köra med.

höstmode 2016 herr lacoste joggers
Till vänster i bild: Joggers. Till höger: Ingen aning, världens konstigaste badminton-outfit?

2: Bomberjackan

Som nämnt ovan så är bomberjackan precis lika självklar i höst som i våras. Bara att köra helt enkelt.

3: Hoodien

I höst kommer du vilja investera i en riktigt snygg hoodie. Gärna blå eller grå.

höstmode 2016 herr sport casual sneakers

4: Vita sneakers

Så länge vädret tillåter så kommer vita sneakers att fortsätta sin dominans. Investera i lite rengöringsmedel och verktyg så kommer du kunna hålla dem fräscha långt in i november!

Sammanfattningsvis

Hösten 2016 präglas framförallt av följande 5 saker:

  1. Mörka men skarpa färger
  2. Vi ser mycket ull men även en del skinn
  3. Polotröjan håller i sig
  4. Det blir blå kostymer för tredje året i rad
  5. Scarfen är årets accessoar
Föregående artikelSäsong 2 Av Fear The Walking Dead Anländer I Tijuana – *Sponsrad Video*
Nästa artikelBetween The Sheets – Förförisk Cocktail Perfekt På Bordellen
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.