Förväntansfulla, men snabbt mycket besvikna, en kort summering av vår recension av Hornhuset, Hornstulls nya restaurangkomplex

Förväntansfullt besökte vi Hornhuset på invigningskvällen. Hornstull har länge behövt någonting som drar folk, stadsdelen har hitintills bestått av en stor korsning och bostadshus, ett restaurangkomplex hoppas vi skall lyfta stadsdelen rejält!
Här är vår Hornhuset Recension!

Lokaler

Den nya byggnaden gör sig mycket bra i området och ser delvis futuristisk ut och delvis 70-tal. En udda mix men imponerande jämfört med Stockholms annars väldigt klassiska byggnader. Väl inne i lokalen möts vi av en rymlig lokal men rejält med folk, bardelen ser ut att kunna bli mycket populär.
En trappa upp med utsikt över hornstulls rödlyse hittar vi restaurangen, inte den mest glamorösa utsikten, men vi gillar de enorma panoramafönstrena och takterassen. Hovmästaren visar oss till vårt bord, precis vid fönstret, middagen börjar bra!

Hornhuset Recension - meny
Hornhusets meny

Meny

Menyn matchar byggnadens ganska udda framtoning och ser ut som en kombination av en serietidning och en flyer för en strippklubb på 80-talet. Den gula färgen gör tyvärr inte mycket för att väcka hungern. På menyn finns en sida med smårätter, eller vad man kanske skall kalla ”Svensk Tapas fusion”. Rätterna låter intressanta, om än lite väl pretantiösa, men man får lust att prova dem alla. På andra sidan finns en meny för större rätter, här fångar genast Spädgrisen vår uppmärksamhet…

Service

Drinkbeställningen dröjer lite väl länge, men vi kan ge dem det, en invigning kan lätt vara kaotisk.
Redo att beställa får vi tyvärr reda på att spädgrisen är slut, det var inte bara vi som var sugna på den. Vi bestämmer oss för att ta in 8st smårätter då vi är ett sällskap på 4 personer, bland annat ett lantägg med krispig serranoskinka, något vi ser fram emot. Då får vi informationen: ”Hmm, jag är osäker på om 8st rätter får plats på bordet”. Jaha, hur tänkte ni då? Menyn förklarar att ”Man bör beställa 4-5 rätter per person för att bli mätt”, men de får inte plats på bordet?

Vi förklarar att de får ta in så mycket det går helt enkelt, och komma i omgångar om de måste. Vi ber henne också att se efter om vi kan få en extra tallrik med den friterade potatisen som skulle ingå till Spädgrisen. Servitrisen går iväg, och kommer inte tillbaka.

Efter 10 minuter kommer en annan servitris till oss och frågar om vi vill beställa mer att dricka, vi frågar då ”Fanns det någon friterad potatis som vi kunde beställa in på sidan?”. Hon svarar ”Nej tyvärr”, utan att gå och se efter. Maten kommer till slut, och vi är något förvirrade, var är den krispiga serranoskinkan? I tallriken ligger två bitar bränd serranoskinka, inte större än en lillfingernagel. Vi känner inte att man har rätt att skriva ut det i menyn när det bokstavligt talat inte syns på tallriken.

Maten

Rätterna är väldigt fint upplagda, mycket artistiskt, men de smakar absolut ingenting, den enda rätten som smakar något är fläsksidan, som smakar fett. Kocken verkar tyvärr varit för upptagen med uppläggningen och glömt krydda, all mat är helt smaklös.

Halvvägs genom middagen går en utav oss till toaletten, och möts där av en kock som kommer ut ur köket med ett enormt fat friterad potatis! Samma friterade potatis som vår servitris troligtvis inte ens gick och tittade efter när vi frågade om vi kunde beställa in den separat. Katastrof!

Prisvärt?

Efter 8 rätter, en middag för ca 1800kr för 4 personer, sitter vi hungriga, ignorerade och missnöjda. Vi vill här förtydliga att vi inte är främmande för restaurangbesök där notan landar högt, däremot så är vi totalt allergiska mot undermålig service, smaklös och oskäligt dyr mat.

Vi betalar, självklart utan dricks och lämnar restaurangen med en enorm besvikelse, dels då vi såg fram emot en härlig invigningskväll, men möttes av kaos, och dels på grund av den dåliga maten.
Vår Uber anländer och stannar till på McDonalds på väg in mot stan för att fortsätta kvällen.

Slutord

En sammanfattning av vår Hornhuset Recension.

Hornhuset får en av stjärnor, Katastrof blir betyget. Prova hellre Prime Burger Company om du vill bli nöjd.

ÖVERSIKT
Maten
2
Drycken
5
Atmosfären
2
Priset
1
Föregående artikelSvenska Triwa öppnar fysisk butik i på Söder
Nästa artikelVärldens 10 vackraste kustvägar
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
hornhuset-recension<h3>Vi gillar</h3> På plussidan? Ja det enda vi kan komma på är arkitekturen och designen på den nya byggnaden som är jäkligt nice. <h3>Vi ogillar</h3> Vad vi ogillar? Den kassa servicen, den dåliga maten, de orimliga priserna, den dåliga akustiken och den stressiga atmosfären