Är det verkligen ”fint” att dricka rödvin kallt?

”Rödvin skall drickas rumstempererat, annars förstör man smaken!”. Vi har alla hört den meningen utstötas från diverse ”vinkännare”. Självklart är det inte 100% sant.

Rödvin är till för att avnjutas

Njutning är något högst subjektivt (subjektivt = inget definitivt svar finns, olika personer uppfattar det helt enkelt olika) vilket gör ovanstående vinkännar-citat helt felaktigt. Syftet med ett rödvin är att någon skall uppskatta det och känna sig nöjd efter att han/hon druckit det, oavsett kallt, rumstemprererat eller varmt. Man skulle helt enkelt kunna säga att anledningen till att små peruanska barnarbetare stått och trampat druvor på en Fransk vingård är för att du skall kunna lägga det i kylen och dricka rödvin kallt.

Olika smaker vid olika temperaturer

Som med de flesta drycker så kommer olika smaker fram vid olika temperaturer. Whisky dricks helt korrekt både kall och rumstempererad. Är den kall så känner man vissa av smakerna tydligt, och är den rumstempererad så tittar helt andra smaker fram.

Precis som med det mesta så finns det flera olika sätt att avnjuta ett glas rödvin. Det enda som är intressant är vad du själv föredrar.

Föregående artikel16 Roliga intervjuer – Det här är en riktigt guldgruva!
Nästa artikelResteröds går tillbaka till sina rötter, sina 79 år gamla rötter
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.