Dags för matkasse? Här är fördelarna du inte tänk på…

Det är inte så svårt att lista ut att man kan spara tid med hjälp av färdiga matkassar som levereras till dörren. Du slipper gå och handla, du slipper komponera menyn, du slipper bära kassarna tre trappor utan hiss och så vidare och så vidare. Allt det där vet vi, men det är faktiskt så att det här med matkasse har några dolda fördelar, som man inte alltid tänker på, men som gör det hela ännu mer värdefullt.

Sugen på att prova en matkasse?

Funderar du på att testa matkassar med färdigkomponerade rätter så kan vi rekommendera att kolla in matkasse.se. Där hittar du jämförelser, information, erbjudanden och råd i valet av matkasse. Kort och gott är matkasse.se är sidan med middagstips där du vill börja kolla efter rätt kasse för dig.

Låt oss kolla närmar på dem, och vad de kommer innebär för dig.

1: Du kommer bli en bättre kock

stekpanna steka ägg

Matkasseföretagen är väldigt skickliga på att komponera intressanta men ändå lättlagade menyer, som ofta består av säsongens grönsaker och frukter, för att vara så vänliga mot planeten och din plånbok som möjligt. Men detta upplägg har även en annan fördel, du kommer behöva tillaga massvis av ingredienser som du aldrig stött på förut.

Gemene man i Sverige roterar ungefär 6-8 rätter om och om igen, de flesta rör sig sällan utanför sina basingredienser. Någon som lagar mycket köttfärs har kanske aldrig stekt en laxfilé eller kokat broccoli. För varje rätt som innehåller en ingrediens du inte tillagat förut så blir du en bättre kock, något som inte bara gynnar dig i vardagen utan också under nyårsmiddagen med tjejen och under grillfesten hos svärföräldrarna på landstället. Underskatta inte värdet av ny kunskap.

2: Du kommer utvidga din repertoar

laga mat i köket

Som nämnt ovan så roterar en vanlig svensk ungefär 6-8 rätter, om och om igen. Det låter skittrist, men det är tyvärr sant. Ofta handlar det dock inte om att vi alla är trista, utan om att vi inte riktigt vet vad vi ska laga. Du vet ju själv att man oftast kommer på vad man ska laga när det är för sent. När man står i affären eller köket och stirrar på ingredienserna. Hade vi varit bättre på att planera, och suttit någon dag i förväg och googlat upp lite coola recept så hade vi haft en betydligt bredare repertoar, men nu är det inte så någon av oss funkar, vi är simpla varelser.

Men med färdiga matkassar så kommer du upptäcka massvis av nya favoriter, som är lika lätta att laga och precis lika billiga. Du kommer inse att du kan gå upp till att rotera 14-20 rätter utan problem, och på så sätt få betydligt mycket mer variation i vardagen, både när det gäller smak och näring.

I den här artikeln på Godare.se så hittar du en stor lista med Svenskarnas favoriträtter, vilket ger en lite kul inblick i vad det är som snurrar i de Svenska köken.

3: Du kommer ha ett drös samtalsämnen i rockärmen

plockmat knäckebröd

Livet är fullt av små tillfällen då man behöver slänga fram diverse semi-intressanta grejer bara för att hålla en konversation levande eller för att bryta den där extremt obekväma tystnaden som kan uppstå med kollegorna. I de här tillfällena så gäller det att ha några sköna samtalsämnen att slänga fram, du vet den där typen som är enkel att smälta, lätt att bidra till och enkel att stänga när man är klar, och mat är det absolut mest optimala samtalsämnet.

Alla lagar mat, precis alla, det går liksom inte att undvika. Så att prata mat är alltid ett bra val när du vill kallprata, och ju fler olika maträtter du lagar och lär dig, desto mer har du att bidra med.

Tänk dig själv att kunna slänga fram följande nästa gång du sitter där på jobbet med kollegorna och det är obekvämt tyst:

  • Jag provade förresten att laga anka för första gången i helgen
  • Har nu gjort egna nudlar någon gång?
  • Jag försökte mig på såna där vietnamesiska vårrullar igår, är det någon som har en bra teknik för att rulla dem?

Hur nice som helst ju!

Sammanfattningsvis

Att få hem matkassar med färdigkomponerade rätter kommer givetvis spara dig massvis av tid och energi, men det finns faktiskt lite andra, dolda fördelar:

  1. Du kommer bli en bättre kock – Ju fler  ingredienser och recept du provar på, desto bättre blir du i köket
  2. Du kommer utöka din repertoar – Gemene man i Sverige roterar ungefär 6-8 rätter, vilket så klar låter skittrist. Men kör du matkassar så kommer du oundvikligen att upptäcka nya och lättlagade favoriter, så att du successivt kan pressa upp den där sorgliga 6:an till en 11:a!
  3. Du kommer ha mer att prata om när det behövs lite gammalt hederligt kallprat – Matlagning är det bästa kallpratet, för alla lagar ju mat. Ju mer du provar på, desto mer har du att prata om

Där har du det, 3 lite otippade fördelar med att beställa hem färdiga matkassar komponerade efter särskilda menyer.

Föregående artikel5 Hobbys Som Utvecklar Dina Färdigheter I Livet
Nästa artikelVinnare Eller Förlorare? Så Tar Män De Rätta Besluten!
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.