Om du precis som jag tycker om att hitta lösningar i vardagen som hjälper oss med klassiska i-landsproblem då skall du läsa det här

Ett klassiskt, vardagligt i-landsproblem är att behöva skriva ut hela emailadresser med telefonen när man fyller i diverse formulär eller messa/mailar en adress, eller att behöva byta till Emoji-tangentbordet för att skriva en helt vanlig Smiley. Men det finns en lösning på det problemet. Kortkommandon.

Hur du ställer in Kortkommandon för iPhone

Så här gör du för att hitta till menyn för Kortkommandon:

Inställningar -> Allmänt -> Tangentbord -> Kortkommandon

Här kan du skriva in en fras du vill kunna skriva med ett kortkommando. Till exempel vill du att ”snh” skall bli ”Snart hemma” eller att ”hhmd” skall bli ”Hej hur mår du, det var länge sedan!” En fras du däremot bör bemöda dig med att skräddarsy till de vänner och bekanta du inte hört av på länge, men jag antar att poängen går fram.

Kortkommandon iPhone
Kortkommandon iPhone

 

Charmen med Kortkommandon

Den stora charmen med Kortkommandon är att du kan skapa kommandon för fraser och adresser du skriver regelbundet men vill slippa behöva skriva ut.
Jag har till exempel följande kommandon.

  • anmail = anders.andersson@gmail.com (fast min egen mail så klart)
  • Jomail = min jobbmail
  • : ) = blir en 🙂 (Emoji-smiley)
  • ; ) = blir en 😉 (Emoji-smiley)

M.fl.

iPhone Emojicons
iPhone Emojicons

 

Hitta dina fraser

Vilka fraser är du trött på att skriva ut? Oavsett vad så kan Kortkommandon hjälpa dig, troligtvis så kommer du inte spara några mängder med tid, men du kommer bespara dig själv frustration.

Föregående artikelUrban Exploration på höga höjder
Nästa artikelSkepparjackan – Dagens inspiration
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.