Det är mycket man behöver ha koll på…

Handel är ett av de bästa sätten att tjäna pengar med Bitcoin. Här är vad du bör veta om handel med Bitcoin för kontanter.

Efterfrågan på Bitcoin har ökat exponentiellt de senaste åren, med höga handelsvolymer som rapporterats på ledande kryptobörsplattformar. Till skillnad från andra kryptoinvesteringsalternativ, låter Bitcoin-handel dig generera små vinster dagligen. Även om du fortfarande kan använda den intjänade Bitcoin för att göra inköp online, föredrar de flesta vanligtvis att handla sina pengar mot kontanter. Här är vad du bör veta om handel med Bitcoin för kontanter.

Flytta Bitcoin till ditt bankkonto

Att flytta Bitcoin till ditt bankkonto är som att konvertera utländska valutor till lokala valutor på flygplatsen vid ankomst till ett annat land. Det innebär att sälja din Bitcoin i utbyte mot deras lika värde i dollar eller någon annan föredragen fiat-valuta. Bitcoins växelkurs är dock inte föremål för någon regering eller tillsynsmyndighet.
Istället beror Bitcoin-växelkursen främst på dess efterfrågan. Antalet personer som är villiga att köpa Bitcoin nu och hur mycket pengar de vill betala avgör vad du får för din Bitcoin. Ändå sker Bitcoin-pengaöverföringar på ett distribuerat nätverk utan mellanhand eller extern tillsyn.

Hur handlar man Bitcoin för kontanter?

Det finns två huvudsakliga sätt att konvertera Bitcoin till kontanter och flytta det till ditt bankkonto. De inkluderar tredje parts mäklarutbyte och peer-to-peer plattformar.

Tredjepartens mäklarbörs

En tredje parts mäklarbörs är en kryptoväxlingsplattform som låter dig sälja Bitcoin för kontanter. Processen är vanligtvis relativt enkel. Det första steget är att sätta in din Bitcoin på börsen och invänta bekräftelse. Sedan kan du be kryptobörsen att överföra pengarna till ditt bankkonto i önskad valuta.

Ansedda kryptobörser som limmer-coin handelsplattformen är föremål för strikta statliga regler. Således föreskriver de vanligtvis att du måste ta ut pengarna till samma bankkonto som används för insättningen. Även om processen är säker och enkel, kan den genomsnittliga tiden det tar för pengarna att nå ditt bankkonto variera mellan olika länder.

Peer-to-Peer plattformar

Peer-to-peer plattformar kan också göra det möjligt för dig att handla Bitcoin mot kontanter snabbt och anonymt. Plattformarna låter dig välja den föredragna betalningsmetoden för dina köpare. Det påverkar vanligtvis snabbare transaktionsbearbetning och relativt lägre kostnader. Peer-to-peer-plattformar kan också ge bättre växelkurser än tredje parts mäklarbörser.

Det första steget är att be köparen att sätta in kontanter på ditt bankkonto eller göra en banköverföring och tillhandahålla bevis på transaktionen. Sedan kan du skicka Bitcoin till den angivna adressen. Du bör använda välrenommerade peer-to-peer-plattformar som låter dig hålla din Bitcoin låst tills du får en bekräftelse på betalning från köparen.

Saker att tänka på när du handlar med Bitcoin för kontanter

Några faktorer att tänka på innan du konverterar din Bitcoin till kontanter inkluderar skatter, transaktionsavgifter och varaktighet.

Flera länder klassificerar Bitcoin som egendom med skattekonsekvenser. Således kommer du att behöva betala skatt om du tjänar på försäljningen av Bitcoin. IRS förväntar sig att Bitcoin-användare ska registrera alla transaktioner och deklarera dem när de lämnar in skatter.

Du bör också överväga transaktionsavgifterna eftersom att flytta medlen till ditt bankkonto kommer att dra till sig minimala växlingskostnader. Avgifterna beror huvudsakligen på transaktionsvolymen.

Bitcoin underlättar snabba pengaöverföringar, men att flytta pengarna till ditt bankkonto i fiat-valuta kan ta längre tid. Tredje parts mäklarbyten tar vanligtvis några dagar att överföra pengarna till ditt bankkonto.

Den växande efterfrågan på Bitcoin skapar lukrativa möjligheter för handlare att tjäna pengar på att köpa och sälja krypto. Ovanstående artikel har beskrivit det väsentliga för handel med Bitcoin för kontanter som du bör tänka på.

 

Föregående artikelFå Professionell Hjälp Från Ett Erfaret Måleri I Stockholm
Nästa artikelEn Grabbdag Med Garanterad Adrenalinkick – 5 Klockrena Tips!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!