Dags för ett inköp att proteinpulver?

Tränar du mycket så kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med protein. Särskilt om du har dåligt med tid i största allmänhet. Jag vet mycket väl att det kan vara svårt att hinna med allt från skola, jobb, barn, socialt umgänge etc. samtidigt som man försöker träna regelbundet.
Här är proteinpulver ett klockrent alternativ till att springa runt med en kyckling i innerfickan.

Här är 3 saker du skall tänka på när det är dags att välja proteinpulver!

1: Gå på rent whey om det är det du vill ha

Om du är ute efter det mest klassiska av protein, och ett med en så komplett aminosyreprofil som möjligt, samtidigt som du får en prisvärd produkt, då skall du satsa på Whey-protein. Så skippa blends och kör på det du egentligen vill ha. Kolla in Gymgrossisten.com/Proteinpulver, de har ett brett utbud av whey-protein.

2: Sikta på hög kvalité

Som med allt så kommer proteinpulver i olika kvalitéer. Vill du få bäst effekt så skall du självklart satsa på det bästa. Man brukar ranka proteinpulver i följande ordning:

  1. Hydrolyzed
  2. Isolat
  3. Koncentrat

Vad är det för skillnad mellan dem?

Hydrolyzed-protein är delvis nedbrutet whey-isolat. Det innebär att kroppen kan ta upp proteinet snabbare. Men eftersom det är delvis nedbrutet så smakar det också lite mer bittert än vanligt isolat.

Isolat är precis som det låter, isolerat whey-protein. Man har med andra ord sorterat bort andra komponenter för att få ett så rent protein som möjligt. Du hittar massvis med isolat-protein på Gymgrossisten, deras proiteinpulver är dessutom kända för att vara extra goda.

Koncentrat är den minst rena formen av whey-protein. Här är ofta ca 80% av innehållet protein, till skillnad från ca 93% i ett isolat. Den stora skillnaden mellan koncentrat och isolat är att koncentrat oftast innehåller mer kolhydrater, primärt i form av laktos.

3: Smaken

Skall du vara noga med att ta ett proteintillskott regelbundet så kan det lika gärna vara gott.

En annan fördel med ett riktigt gott protein (alltså sånt som är riktigt gott) är att det vissa gånger kan fungera som en sporre att ta sig iväg till gymmet. Vi vet allihop att det är rätt segt att komma iväg ibland, men en riktigt god shake proteinpulver kan vara moroten som får en att göra det.

Föregående artikelCowabunga Det Är Dags För TMNT 2! – *Sponsrad Video*
Nästa artikelTestomax, Så Att Du Slipper Bo På Gatan – *Sponsrad Video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.