Sporta och ha kul under semestern

Sommaren är här och med den kommer semester och ledighet. Många människor har mer ledig tid och kan utnyttja den till att röra på sig i det förhoppningsvis fina vädret. Som boende i Sverige måste man naturligtvis också alltid ha en plan B om vädret blir dåligt och man inte kan vara ute, men man kan alltid hoppas på en fin sommar med mycket tid till utomhusaktivitet.

Sporter att utöva i sommar

Men om vädret tillåter så är det allra härligaste ändå att utöva sporten själv. Här är 3 tips på sköna sommarsporter du kan ägna dig åt.

1: Springa

Det tidlösa klassikern.
Det är alltid roligt att springa ute under sommaren, vädret är mycket skönare än under resten av året och att allt är grönt och blommar ger en extra boost till humöret.

2: Vattensporter

Det finns också möjlighet att segla, både som ett nöje och i tävlingar. Även om du inte är tillräckligt duktig för att ta en plats i Stena Match Cup Sweden kan du alltid segla dit och ta del av stämningen. Du kommer att möta massor med andra segelfantaster och har ett ypperligt tillfälle att skapa nya bekantskaper.

Om plånboken inte tillåter segling (vilket är mer än förståeligt, alla har inte förmögna föräldrar med dåligt samvete) men du ändå är sugen på lite marina aktiviteter så kan vi rekommendera att surfa. Det finns många bra ställen i Sverige där man kan surfa om man inte vill åka utomlands, och det är inte nödvändigtvis speciellt meckigt eller dyrt att komma iväg och testa.

Sportig Under Semestern 2
Ta cykeln istället för bussen till stranden, klockrent för lite vardagsträning på semestern

Är plånboken helt tom så har du alltid det sista (och kanske härligaste alternativet) kvar, att simma. Att ge sig ut i det blå är ju för jäkla härligt. Vattnet ger en oerhörd frihet och tränar de flesta musklerna i kroppen på ett skonsamt men effektivt sätt.

3: Cykling

En annan sport som tränar många muskler på samma gång är cykling. Friheten inom cykling påminner också på många sätt om simning. Cyklingen kan utföras antingen bara som motion eller som ett led i att faktiskt ta sig någonstans. Den som vill ta en tur med familjen kan med fördel packa picknick-korgen, cykla någonstans och ha picknick och sedan cykla hem igen.

Den som är mer äventyrligt lagd kanske föredrar att cykla i bergen med mountainbike eller liknande. T.ex. kan du kombinera det med lite bergsklättring och andra äventyrssporter.

Som du ser finns det nästan obegränsat med möjligheter att sporta i sommar, bara för att det är semester så behöver man inte ligga och lata sig. Det enda du behöver är en vilja att vara ute och röra på dig och naturligtvis bra väder, men som så många gillar att säga: ”Det finns inget dåligt väder – bara dåligt förberedda Svenska semester-turister”

Föregående artikelWhisky Sour – En Klassiker Alla Bör Kunna Blanda Och Njuta Av
Nästa artikelVärldens Skönaste Reklamfilmer – YOLO-ekorren och hans polare
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.