Världens mest omtalade övning…

Burpeen är utan tvekan den mest effektiva övningen du kan göra – det finns en anledning till att den ligger 1a i vår artikel: ”De 10 bästa helkroppsövningarna!”. Den slår allt när det kommer till kombinationen av förbränning, koordination, uthållighet och styrka. I varje repetition så tränar du så gott som hela kroppen, inklusive flåset, nämn en övning som slår det?
Ja burpees är som sagt extremt effektiva, och väldigt omtalade, men hur gör man en burpee egentligen? Du har troligtvis stött på diverse varianter, och alla har troligtvis sagt att ”det är så här man gör en riktigt burpee!”. Så låt oss gå igenom det här en gång för alla.

hur gör man burpees guide

1: Börja stående

Stå upp, helt vanligt, inget larv.

2: Böj benen, sätt händerna i marken och sparka ut benen bakåt

Böj benen lätt, sätt händerna i marken och sparka ut med benen bakåt så att du kommer i klassisk armhävningsposition med bara händer och tår som nuddar golvet.

3: Gör en armhävning

Gör en helt vanlig armhävning. Tänk på att ha ryggen rak och huvudet i linje med ryggen. Skjut inte fram det så att näsan nuddar marken före bröstet.

4: Sätt dig på huk

Från genomförd armhävning så ska du sätta dig på huk utan att ställa dig upp emellan.

5: Gör ett upphopp

Från sittandes på huk så gör du ett helt vanligt svenskt upphopp. Sen är du klar!

That's it, det var 1 repetition

Nu har du gjort 1 burpee och står automatiskt i utgångsläget igen, så nu är det bara att köra vidare.

Burpeesutmaning!

Nu vet du svaret på frågan, ”Hur gör man burpees?”, så det är därför dags för en utmaning: Gör 100 burpees på tid, posta sedan ditt resultat i en kommentar här nedanför.

Föregående artikelSå Slipper Du Återkommande Finnar På Samma Ställe!
Nästa artikelFrack – Allt Du Behöver Veta Om Detta Ståtliga Högtidsplagg!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.