Guldmedaljer, pannband och attityd…

Jag träffade Fredrik Samuelsson en höstdag i Humlegården. Fredrik är vad man kan kalla en ”rising star” inom Svensk mångkamp. Han är bara 23 år, men har redan en imponerande meritlista; 2015, 2016 och 2017 vann han SM-guld i Tiokamp, och 2016, 2017, 2018 så vann han SM-guld i sjukamp. Det är en jäkla massa guld vid 23 års ålder.

Fredrik har även ett brinnande intresse för mode, och jag personligen gillar mångkamp som sport, eftersom det är så mycket mer dynamiskt än specialiserade sporter. Så det föll sig med andra ord naturligt att vi skulle ta en kaffe och prata om mode och mångkamp, men även om Fredrik själv så klart.

1: När började du intressera dig för mode och stil?

Jag började intressera mig för mode och stil runt 2015 tror jag det var, när jag var i 20 års-åldern. Det var väl då jag började jobba upp min ekonomi och hade förutsättningar att kunna skapa min egna stil och garderob. Intresset utvecklades mer och mer därefter. Jag har alltid gillat att sticka ut lite och skapa en egen approach i stilen, det gäller både på gatan och på friidrottsarenan. Attityd är mitt nyckelord.

fredrik samuelsson intervju obsid

2: Vad är ditt nästa mål i karriären?

Nästa två stora mål är Hypomeeting Gala i Götzis i maj (Världens största gala i mångkamp) samt VM i Doha, Qatar oktober nästa år!

3: Har det alltid varit tiokamp som lockat rent idrottsmässigt?

Svar ja, pappa är gammal tiokampare och fick igång mig och lillebror tidigt med alla grenar. Det var roligt att variera istället för att specialisera sig på en gren. Dessutom var jag bra i flertalet av grenarna och kände inte att jag kunde välja en, därefter har det varit ett naturligt val att satsa på tiokamp. Tiokamp är den mest komplexa grenen utav dem alla, vilket är utmaningen och det roliga med grenen. Den har alla moment, explosivitet, snabbhet, power, teknik, uthållighet, lägg därtill att du måste vara stark psykiskt för att klara av tiokamp.

fredrik samuelsson intervju 2018

4: Vilket är ditt absoluta favoritplagg i garderoben?

Svårt att bara välja en, haha! Det får nog bli min svarta, tunna jacka från Tiger of Sweden med tryck baktill. Perfekt för vår/höst. På idrottsarenan är det ett lättare val, mitt vita pannband.

5: T-shirt eller skjorta?

Ett självklart val, tischa.

fredrik samuelsson klocka intervju

6: Vad är det dyraste klädesplagg eller accessoar du köpt?

Det måste vara min jacka jag köpte på NK, av Alexander Wang för ca 4500kr. Tunn bomberjacka med tidningstryck baktill.

7: Vad var den senaste gåvan du gav till någon?

Den här fick jag tänka till på, jag får svara att jag varit generös med att dela med mig av en hel del Gainomax-drycker till mina kompisar. Det får väl ses som en gåva? Haha.

fredrik samuelsson obsid intervjuar

8: Vad är det roligaste du varit med om den senaste månaden?

Färskt minne, köpte och skrev på kontrakt till min första lägenhet i fredags, i Stockholm. Vuxenpoäng!

Lycka till Fredrik!

Tack Fredrik för en nice pratstund, och lycka till i Götzis i maj!

Föregående artikelTävla Och Vinn Red Dead Redemption 2!
Nästa artikel#Movember – Vi Skänker 5kr För Varje Ny Följare
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.