Så blir ditt poolprojekt en succé…

Alla har vi drömt om att ha en pool. När man var liten var det höjden av lyx och kvittot på att man bodde riktigt lyxigt. Men att bygga pool är inget litet åtagande, det är inte en sandlåda man slänger ihop på några timmar. Nej en pool kräver planering, betydligt större budget och en långsiktig plan för att det ska bli bra. Men när det blir bra, ja då har man höjt sin livskvalité enormt mycket!

7 Proffstips från Poolgiganten

Vi pratade med Poolgiganten om det här med att bygga pool för att få en bättre bild av var man ska börja. Poolgiganten har över 30 års erfarenhet av poolbygge och självklart en pålitlig lista med 7 saker du bör tänka igenom innan du börjar bygga pool.

1: Se till att ha gott om tid

En pool ska stå och ge dig glädje i många år, så rusha inte projektet. Ta in flera olika offerter från de tilltänkta företagen och jämför noga. Var också noga med att fundera på alla små detaljer som rör din pool och det löpande arbetet den för med sig. Ha is i magen, då blir det ett bättre slutresultat.

2: Ha marginal i budgeten

Det är viktigt att du tar med alla tänkbara kostnader i din budget, annars riskerar du att stå där med kostnader som känns oförutsedda men som egentligen är en vanlig del av ett poolprojekt. Några exempel på kostnader man lätt missar:

  • Vattenpåfyllning med tankbil
  • Återställning av trädgård i form av nya buskar och rullgräs
  • Elektriker för belsyning runt om pool

tips pool bygga

3: Bygglov och marklov

Oftast så krävs det inget bygglov eller marklov för att bygga en pool. Men om du behöver höja marknivån vid anläggning av din pool så kan det behövas så kallat marklov. Om du har planer på att bygga en altan högt ovan mark och bygga in din pool i altanen så kommer du troligtvis behöva bygglov. Kolla alltid upp vad som gäller i just din kommun.

4: Placering av din pool

En pool ska stå så soligt som möjligt, så var noga med att studera hur solen ligger på din tomt och välj en placering baserat på var det är mest sol. Tänk också på att träd släpper löv på hösten. Ett poolskydd hindrar de flesta löv från att hamna i vattnet, men de måste ända städas bort för att inte poolskyddet ska tyngas ned. Placeringen av din pool kommer vara avgörande för hur stora uppvärmningskostnader du får och hur mycket löpande arbete det blir.

5: Tänk igenom designen

Nu till något lite roligare än löv på poolskyddet, nämligen designen! Titta på många olika pooler innan du spikar en design. Hämta inspiration från grannar, filmer och tidningar. Saker i designen du kan påverka är så klart färgen på kaklet, poolens djup, sluttning, trappor, stegar etc. Du kan i stort sett skräddarsy din pool så att den ser ut som du vill!

att tänka på bygga pool

6: Välj kvalité

Det kan låta konstigt, men du behöver fundera på vilken kvalité du vill ha. Alla vill vi ju ha högsta möjliga kvalité på det mesta, men kvalité kostar så klart. Det finns många olika material man kan bygga en pool av och de har sina för- och nackdelar. Vissa material innebär en billigare pool men med en kortare livslängd. Andra material innebär bättre hållbarhet men då också en högre kostnad.

7: Var ute i god tid

Precis som alla hantverkare är poolföretag som Poolgiganten väldigt uppbokade, så var ute i god tid när du väl sätter igång med ditt poolprojekt. Förvänta dig inte att du kan invänta skatteåterbäringen i Juni och ha en pool redo i Juli.

Avslutningsvis

Där har du det, 7 proffstips från Poolgiganten, saker du bör tänka på innan du börjar bygga pool. Förhoppningsvis kan de här råden hjälpa dig till ett riktigt lyckat poolbygge och mycket njutning i många år framöver!

Föregående artikelVarför Ser Man Coolare Ut I Solglasögon? De 3 Förklaringarna!
Nästa artikel18 Fantastiska Citat Om Tidlöst Herrmode
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.