Låt oss hjälpa dig som är ute lite väl sent…

Vi har alla varit där, någon dag innan jul och fortfarande inte klara med julklapparna. Stress, så klart, men oroa dig inte, det går att lösa, du behöver bara lite tips!

Här har vi tagit fram 5 stycken saker du bör kunna få tag på nästan oavsett hur lite tid du har. För att göra det så enkelt som möjligt för dig att välja så har vi delat in de 5 julklappstipsen efter hur ont om tid du har, ”Någon dag kvar”, ”Ont om tid” och ”Riktigt riktigt ont om tid”.

Lycka till med julhandeln!

För dig som har någon dag på dig

Här är 2 julklappar som du med enkelhet bör kunna få tag på om du fortfarande har någon dag på dig att köpa de sista julklapparna.

En ”ful” jultröja

fula jultröjor

Trenden med ”ugly christmas sweaters” blir bara större och större för varje år. Har du idétorka och ont om tid så kan du enkelt svänga förbi H&M, Kappahl eller Lidl, de har en hel del billiga tröjor som är så där lagom cheesy och fulsnygga.
Utöver tillgängligheten så är en annan fördel med ”fula” jultröjor att passformen helst ska vara dålig, så om även om det bara finns Large och XL kvar i butiken så blir det liksom bra.

En korg delikatesser

korg med delikatesser julklapp

Bege dig till närmsta välsorterade mataffär och plocka ihop lite skinka, oliver, marmelader, kex, ostar och någon fräsch lemonad som ser lyxig ut. Det här är en present som alltid kommer att vara uppskattad och alltid kommer att komma till användning.

Det är dock viktigt att komma ihåg att ”korgen” ska vara komplett, annars känns det bara som ett hafsjobb. Det ska alltså finnas sött, salt, drickbart osv. Så glöm inte kexen till osten, och glöm inte en god lemonad eller något annat att dricka.

För dig med ont om tid

Är det dagen innan julafton? Oroa dig inte, det finns fortfarande tid!

En konjak

Braastad Cognac Noel Edition

Även om sprit inte funkar att ge till alla, så går det inte att argumentera mot att det är ett relativt säkert kort, jag menar, hur ofta ser vi inte de där avlånga kartongpaketen med uppenbart innehåll?
Men för att göra detta säkra kort lite mer spännande så kan jag rekommendera att skippa whiskyn och vinet, det är standard, alla köper det. Nej köp istället en flaska konjak, det är lite mer ovanligt.
Och för att göra det hela ännu bättre så kan vi tipsa om Braastad Noël Edition som är helt ny för i år, det är alltså ingen på festen som hunnit smaka den än!
Smaken har toner av torkad frukt, pommernas, mandelmassa choklad kanel vanilj, riktigt juligt med andra ord!

Det enda du behöver tänka på är att inte försöka ge dig ut på en söndag, då systemet är stängt, men förutom det så bör du kunna få tag på den här presenten så tätt inpå som dagen innan julafton.

När du har riktigt riktigt ont om tid

Här är 2 tips för dig som har oerhört ont om tid – vi snackar Julafton, på väg mot festen.

En fin chokladask och en udda blomma

julklappar i sista minuten chokladask

Bara en chokladask är inte riktigt tillräckligt för att funka som julklapp, det är mer något man tar med sig till en middag eller fest ändå. Men om du adderar en lite udda blomma, så som ett bonsaiträd eller en orkidé, ja då blir det minsann en helt annan grej!

Har du en välsorterad mataffär på väg till festen så bör du kunna hitta de här grejerna där.

Spolarvätska och antifrysspray

julklappar i sista minuten spolarvätska

Är du i riktig kris och egentligen bara har en bensinmack på vägen mellan dig och julaftonsfirandet, ja slå till på en dunk spolarvätska och en flaska antifrysspray. Jag menar, de flesta har ju bil och vad är tråkigare att lägga sina pengar på än såna grejer?

Sammanfattningsvis

Förhoppningsvis kan du som är ute i sista minuten hitta något passande i den här listan och slappna av lite, så att du till slut kan få en fröjdefull jul!

Föregående artikelAperol Spritz – Friskt, Italienskt Och Perfekt Till En Ljus Skjorta!
Nästa artikelJulklappsspelet – Så Spelar Ni, Och Så Gör Ni Det Roligare!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!