Passion och stress, det är bra skäl till att byta jobb

Visdomsord från Konfucius:

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”

Du ska byta jobb om du hela tiden känner dig stressad

Stress är när det finns ett glapp mellan de yttre kraven och den egna upplevda kapaciteten. På riktig Svenska behöver det att stress är när man har större krav på sig än man känner att man klarar av att leva upp till. Om denna känsla pågår för länge så leder till utbrändhet och då är katastrofen framme.

Anledningen till att stress är ett bra skäl att byta jobb är för att om du har större krav på dig än vad du själv känner att du klarar av, så är du kanske inte rätt för jobbet. Det betyder inte på något sätt att du är en sämre människa eller en förlorare. Alla är olika och vissa människor klarar press bättre än andra.

Du ska byta jobb om passionen är borta

Om du vill leva efter Konfucius visdomsord så måste det finnas en passion för att jobbet skall kännas kul och energigivande. Är passionen försvunnen så blir ditt arbete bara ett jobb.

Du behöver jobba hårdare om du gör misstag

Om du känner dig knäckt och utmattad för att du gör misstag på jobbet, då behöver du jobba hårdare! Misstag är viktiga för vår utveckling och utan dem skulle vi aldrig lära oss så mycket som vi faktiskt gör.
Det finns inte en enda entreprenör i världen som inte gjort massvis med misstag, och ändå är beredd att göra fler.

Dina misstag skall bli din visdom, och jobbar du hårdare och smartare så kommer du bli riktigt bra på ditt jobb!

Föregående artikelEn spanjor argumenterar med en get, en helt vanlig spottande get
Nästa artikelSugen på en Svart hamburgare från Burger King?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.