Vissa saker lär man sig bäst när man är ung…

Det är aldrig för sent för att lära sig, men det är alltid lättare att ta till sig ny kunskap när man är ung och mer formbar. Vi är nog väldigt många som har tänkt att vi borde ha fått lära oss mer livskunskaper i skolan eller från våra föräldrar. Om du har en ung person i ditt liv kan följande tips komma till nytta när du vill förbereda dem inför framtiden…

Var med i ett lag

Att vara med i ett lag är ett utmärkt sätt att lära sig samarbete, kompromiss och kamratskap på. Ungdomar som är sportiga kan vara med i ett idrottslag, men även om de inte är idrottsintresserade finns det andra lag eller grupper de kan ansluta sig till. Scouterna, en musikgrupp eller kanske någon annan form av intressegrupp passar bättre.

Prova på företagande

Ekonomi är något som de flesta skulle vilja kunna mer om. Om ungdomar är med i lag kan de prova på företagande genom att sälja till laget. Kort sagt innebär det att laget bestämmer vilka produkter de ska sälja och hur stort försäljningsmål de har. Sedan får alla lagmedlemmar sätta upp sin egen webbutik med produkterna och sälja till familj och vänner. Vinsten går sedan till laget som kan använda pengarna till utrustning, aktiviteter eller andra saker de behöver. Detta är ett utmärkt sätt att träna laganda och samarbete på, samtidigt som det lär ut ekonomi på ett roligt sätt!

Lär ut hur räkningar betalas

Alldeles för många unga vuxna vet inte hur räkningar ska betalas eller hur kreditkort fungerar. Det är bra att lära ut det tidigt eftersom det minskar chansen att ekonomiska problem uppstår i framtiden. Med det sagt är det inte så många ungdomar som tycker det är kul att tänka på pengar, men det kan ändå vara värt att låta dem betala några räkningar själva.

Börja sommarjobba ganska tidigt

Barn ska få vara barn, men ungdomar som börjar närma sig 16-årsåldern kan dra nytta av ett sommarjobb. Det gör att de först och främst får egna pengar att röra sig med, men även att de lär sig ta ansvar och hur arbetsmarknaden fungerar. Lite enklare jobb som jordgubbsplockning, glasservering eller caféarbete är perfekta för ungdomar. Men inget tvång! Det ska vara roligt att jobba när man är ung, så låt tonåringen bestämma själv vilket sommarjobb som passar.

Uppmuntra språkstudier

Världen har krympt och det är idag viktigt att kunna kommunicera på andra språk än svenska. Ungdomar har en förmåga att suga i sig kunskap på nolltid och därför är det superbra om de kan börja studera ett språk så tidigt som möjligt. Varför inte utmana varandra att lära er x antal fraser på ett språk för att sedan åka utomlands och testa era nya språkkunskaper tillsammans?

Föregående artikel3 Fördelar Med Färdiga Matkassar! Tid, Inspiration Och Variation
Nästa artikelStarta Café På Landet – 4 Saker Du Behöver Tänka På
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.