Du är aldrig ensam om att söka en tjänst, så för att försäkra dig om att rekryteraren inte bara slänger ditt CV med de andra så behöver det vara något utöver det vanliga

  • Times New Roman
  • Storlek 12
  • Svart text på vit bakgrund

…Ungefär där hamnar ditt CV i soporna. En rekryterare får så gott som alltid fler ansökningar än han/hon orkar läsa, och de allra flesta av dem ser exakt likadana ut. För att du skall vara ett alternativ så behöver det sticka ut.

Ett CV som sticker ut men ändå är enkelt

Det är här Sumry blir intressant, Sumry är en tjänst där du på ett mycket enkelt sätt kan skriva ett riktigt snyggt CV, som sedan blir din egen hemsida. Du kan sedan hänvisa till ditt Sumry-CV, skriva ut det på papper eller spara ned det som en PDF, vad du nu föredrar.
Det som gör ett CV till ett bra CV är tydlighet, enkelhet och att det är intressant. Du gör bäst i att lägga fokus på din historia, det som är du, inte en massa onödig information om dina Grundskolebetyg eller något liknande, ingen bryr sig om det. Vem du är däremot, det är högst intressant.

Andra alternativ?

I somras skrev vi om Resume Designer, en iPhone-App där du mycket enkelt kan skapa ett CV som faktiskt blir rätt snyggt. Personligen är jag lite skeptisk till CV'n som är i hemsideformat, i mina ögon är det lite pretentiöst och lär definitivt avskräcka vissa rekryterare. Men det beror så klart helt på vilken bransch du söker jobb i.

Sedan vårt test av Resume Designer så har Appen uppdaterats ett flertal gånger och innehåller nu det mesta man behöver för att kunna göra ett riktigt snyggt CV.
Så känner du inte för att betala 10$ för Sumry så bör du definitivt testa Resume Designer först. Däremot så har Sumry har just nu en veckas gratis test så varför inte testa båda?
Läs mer på Sumry.in

Vad tycker du? Har du några tips på bra CV-tjänster? Har vi missat det bästa?

Föregående artikelFacebook fyller 10 år! Här är Facebook Lookback
Nästa artikelRob Fords Facebook Look Back – ”Instant classic”!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.