En inblick i framtidens mobilspelande…

Enligt en ny rapport som släpptes av Newzoo och Activision Blizzard genererar marknaden för mobilspel större siffror än någonsin. Studien säger att den globala spelmarknaden kommer generera hela 148.1 biljoner dollar i vinster år 2019. Mobilsektorn bidrar med mindre än hälften av denna enorma summa.

Det är onekligen så att mobilspel blir mer och mer populära. Anledningen är ganska enkel faktiskt. Folk letar efter sätt att spela sina favoritspel vart på jorden de än befinner sig. Folk försöker febrilt förbättra sina rekord när de sitter på bussen, väntar i kö och ligger hemma i soffan och myser. Mobilspel har alltid handlat om, och kommer alltid handla om bekvämlighet och lättåtkomlighet.

När spelfokuserade smartphones kom

Smartphones med ett extra fokus på spel har under senaste år blivit en väldigt stor grej. När Razer släppte sin första spelrelaterade telefon fick folk för första gången se plattformens potential på riktigt. Mer och mer människor började bli intresserade av att ha en snyggt designad telefon som som man också kan köra tunga spel på. Razor Phone 2 tar spelandet till en helt ny nivå, och nu börjar andra telefontillverkare bli sugna på att roffa åt sig en egen del av kakan.

Ökningen i popularitet av games as a service

Games as a service är ett ganska nytt koncept inom spelvärlden. Det innebär att man levererar spel utifrån en löpande vinstmodell, lite som on-demand filmer och tv-serier. Med Games as a service kan du streama tusentals spel från vilken apparat som helst, utan att du behöver köpa spelen, ladda ned dem, eller ha tillräckligt stark hårdvara.
En del branscher har redan implementerad denna modell.

mobilspel arena of valor

Kraften av VPN

VPN-tjänster börjar också bli mer och mer populära, och detta inte bara i spelvärlden. Programmen kommer med många fördelar genom att bland annat skydda mot cyberattacker och hindra att någon kommer åt din personliga information.
När det kommer till spelande kan en VPN-tjänst vara det kraftfullaste vapnet. Har du någon gång försökt spela ett spel som inte var tillgängligt där du bor? Det är sällan någonting så frustrerande för den spelintresserade. Som tur är så kan du få tillgång till regionsrestrikterade spel genom att använda dig av en VPN och på så sätt bestämma själv över de spel du konsumerar.Det finns många bra och prisvärd VPN-klienter du kan använda dig av så exempelvis NordVPN.

Skiftet mot 5G

Förmågan att kunna streama spel kommer förändra branschen helt och hållet. Stora teknologiföretag som Google, Nvidia och Microsoft har redan börjat erbjuda denna tjänst. Varje företag erbjuder en väldigt stor katalog spel att välja från. Framtiden är här.
Men för att denna teknologi verkligen ska få skina, krävs det att infrastrukturen när det kommer till informationsöverföring blir bättre och mer anpassad.

Föregående artikel6 Basövningar Du Bör Fokusera På När Du Styrketränar
Nästa artikel12 Tips För Att Bygga Muskler Effektivt Och Långsiktigt
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.