Några enkla tips…

Under 2000-talet har spelnörden blivit ett naturligt inslag i vardagen. Bara några årtionden tillbaka var det många som såg ner på alla oss gamers, men i dag finns det en handfull spelentusiaster av olika slag i de flesta kretsar. Gamerlivet är dock inte någonting som brukar förknippas stil och finess – men så behöver det inte nödvändigtvis vara. Det finns många enkla medel att ta till för att bli en stilfull gamer av rang.

Skapa sunda spelvanor

Något av det viktigaste du kan göra som gamer är att etablera sunda spelvanor. Oavsett om du håller dig till enbart tv-spel på hobbynivå, är på ständig jakt efter bästa svenska online kasino bonusar, eller är på gränsen till att slå igenom som professionell e-sportare, så är viss måttfullhet alltid eftersträvansvärd.

Kontrollerade spelvanor är extra viktigt om det är på den kommersiella spelmarknaden online du spenderar mest tid, eftersom den involverar att du sätter dina pengar på spel. Även många andra typer av spel, inte minst mobilspel, innehåller också en del ekonomiska fallgropar som kan undvikas med rutiner och riktlinjer för sig själv.

Att skapa sunda spelvanor handlar inte om att stävja ditt spelintresse eller ens dra ner på speltiden, utan bara att se till att du inte försummar nödvändiga aspekter av livet. Det finns få saker som skriker brist på stil och värdighet lika mycket som att sätta spelandet framför nära och kära, arbete, hälsa och hygien.

Spela för all del så mycket du bara kan, men ska du kunna göra det med stil är det också viktigt att du tar hand om dig själv, gör tid för personer i din närhet och inte låter spelandet gå ut över andra åtaganden.

Klä dig för ändamålet – med stil

När du har lyckats etablera ett spelbeteende som du mår bra av på insidan är det äntligen dags att rikta fokus mot utsidan. Det har aldrig funnits en bättre tid att vara gamer för den som samtidigt gillar mode. Anledningen till det är att många av dagens trender anammar den allra viktigaste aspekten av gamingmode – nämligen bekvämlighet.

Du kan besöka mer eller mindre vilken moderelaterad sajt som helst och du kommer att se stilexempel som inkluderar oversized tröjor av olika slag, byxor med luftig och ledig passform, och en överväldigande dominans av mjuka, bekväma material. Det är nästan som om samtidens stiltrender omedvetet växt fram med den moderne gamern i åtanke.

Vi vet att de där slitna gamla mjukisbyxorna kan vara sköna, och att favorit bland dina t-shirts har ett sentimentalt värde som gör att den tycks sitta lite extra bra, men om du ändå ska spela som ett proffs, varför inte också se ut som ett?

Som inbiten gamer är du säkerligen mån om att du ska ha rätt typ av prylar för att få ut det mesta av ditt spelande, som exempelvis ett bekvämt och fungerande headset. Det är bara logiskt att du även ska bry dig om att ha rätt typ av kläder för att kunna prestera på topp med kontrollen i handen.

För att bli en regelrätt gamer med stil kommer du otroligt långt bara genom att visa att du bryr dig om hur du ser ut. Det gäller för den delen både för vad du tar på dig för kläder och sådant som hud- och hårvård, vilket som bekant kan vara lätt att glömma när man suttit timme efter timme framför skärmen och rivit sig i håret i frustration.

Fall inte offer för gamerestetiken

Slutligen kan det också vara på sin plats att höja ett varningens finger för den typen av etablerad gamingestetik som innehåller överdrivet mycket inslag av ljus i alla dess färger och som har en oförklarlig förkärlek till det sportiga och strömlinjeformade.

Den specifika typen av stil och form som plågat gamingen känns som en tredelad imitation av Las Vegas-, sci-fi- och Formel 1-estetik – med andra ord ett virrvarr av saker som gaming inte är. För utrustningen av olika slag som du inhandlar till din hobby rekommenderar vi därför att du anammar begreppet ”less is more” i den utsträckning som det är möjligt. Ska du omfamna någon form av gamingestetik, är det rekommenderat att du fokuserar på det som är retro.

Det krävs alltså egentligen bara tre relativt simpla ingredienser för att bli en gamer med stil – sunda spelvanor, ett visst engagemang i sin hygien och vad man har på sig, samt en viss återhållsamhet när det kommer till ”traditionell” gamingestetik.

Föregående artikel3 Tidlösa Stiltips Alla Män Bör Känna Till
Nästa artikelSå Kan Du Dra Ner På Din Dators Energiförbrukning
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.