Unna dig lyxigast möjliga camping…

Sommaren är inte bara en vacker och avkopplande tid att resa, utan att ta en husbilssemester är också ett bra val för din nästa resa. Utforska och njut av friheten att göra det! När din bostad är på hjul kan du åka dit vinden tar dig.

Stanna lite längre på platser du verkligen gillar, eller åk vidare till nästa plats om du inte gillar det. Nedan hittar du tips för att resa med husbil från Göteborg.

1. Det är det bästa sättet att campa

Det är bättre än att sova i tält. När du åker på en husbilssemester kan du ta med dig nöjen hem när du utforskar naturen. Här finns inga täppta tält, tunna sängar eller smutsiga sovsäckar.

Några av de många fördelarna med att hyra husbil i Göteborg från Campervan Sweden inför sin semester är att ha rinnande vatten, ett komplett kök att laga mat i, ett kylskåp för att hålla maten fräsch och ett badrum. Få en bättre natts sömn, gör ditt kaffe på morgonen, så är du redo för vad din resa än för med sig.

2. Håll din husbil sval inuti och utanför

Sommaren är underbar, men värmen kan vara svår att hantera, speciellt om du försöker få en god natts sömn. Om du ska till västkusten nära Göteborg, parkera där du kan känna vinden från vattnet.

Om du är längre innåt landet, sikta på eventuella berg eller kullar för att dra fördel av det svalare vädret på högre höjder. Om dina fönster och dörrar har myggnät kan du lämna dem öppna för att släppa in den svala brisen utan att oroa dig för myggor. När du ska hyra husbil i Stockholm eller Göteborg så kan du även fråga om det finns myggnät eller liknande.

Under dagen, försök att hitta en parkeringsplats med mycket skugga. När du väl är där, gå ur din husbil och simma eller åk någonstans med luftkonditionering. Innan du går och lägger dig, se till att öppna fönstren och dörrarna och, om det är möjligt, koppla in en fläkt för att få en bris.

Glöm inte att komma ihåg att äta en glass eller två också när du reser längst västkusten, det är ju trots allt sommar!

husbil i Sverige

3. Gör en bra plan och boka i förväg

Sommaren är en rolig tid, så det är många som reser, särskilt längs västkusten nära Göteborg. Folk är ute och njuter av de längre dagarna eftersom barnen har sommarlov, det är semester och dagarna blir längre.

Även om du har en grov plan för vart du vill åka, bör du göra lite efterforskning innan din resa för att hitta bra platser att stanna och gratis campingplatser på de platser du vill se. Om plan A inte fungerar, är det bra att ha plan B och C redo för att hjälpa dig att känna så lite stress som möjligt.

Om du inte riktigt är redo att helt enkelt ge dig av och hellre vill ha en plats att bo på varje natt, kan du boka en plats i förväg och klappa dig själv på axeln. Förutom att hyra husbil i Göteborg och boka campingplatser bör du också boka in eventuella sevärdheter eller aktiviteter som intresserar dig tidigt för att undvika att bli besviken, särskilt under högsäsong.

4. Undvik alla insekter

För en stressfri resa måste du hålla flugor, mygg och andra irriterande insekter med vingar borta från ögonen, borta från huden och borta från husbilen. När du sitter i en husbil är detta lätt att göra!

Du kan också undvika insekter på semestern med lite extra planering. Vi föreslår att du tar med dig insektsmedel när du går ut. Du kan inte gå fel med en insektsspray heller (det låter som en typisk svensk sommar, eller hur?). Lägg krämer för kliande bett i din första hjälpen-låda ifall du får ett när du är ute och går.

husbil campervan

5. Undvik att bli uttorkad

Låt oss prata om svett. Det är inte särskilt coolt, men det händer när du är på en varm plats, även om allt du gör är att läsa en bok på stranden. Semestern kan snabbt bli en riktig pina om du blir uttorkad, detta kan leda till bland annat huvudvärk eller att man blir grinig.

Ta med dig en vattenflaska och håll den och dig fyllda under hela dagen. Det finns massor av ställen att fylla på i livliga områden och på campingplatser, eller så kan du köpa ett par stora flaskor nästa gång du går till mataffären, bara för säkerhets skull.

På samma sätt är det viktigt att hålla vattentanken i din husbil full, speciellt om du ska göra lite frihetscamping. Precis som med bensin vill du inte att den ska ta slut. Försök alltid att använda den övre halvan av tanken istället för den nedre halvan, det vill säga, håll den fylld.

Sammanfattningsvis

Sommaren är en fantastisk tid att resa och utforska nya platser, och en husbilssemester i Göteborg kan ge dig den ultimata friheten att göra just det. Här är en sammanfattning av tipsen som kan göra din husbilsresa ännu mer underbar och bekymmersfri:

  1. Det bästa sättet att campa: En husbil med komplett kök, badrum och rinnande vatten är det bästa sättet att kampa!
  2. Håll din husbil sval: Parkera nära vattnet för att fånga svalkande vindar eller välj skuggiga platser på berg och kullar. Myggnät på fönster och dörrar ger frisk luft utan insektsproblem.
  3. Gör en bra plan: Läs på om intressanta platser och gratis campingalternativ i förväg. Ha en backup-plan för att undvika stress och boka campingplatser och sevärdheter i förväg.
  4. Undvik insekter: Ta med insektsmedel och krämer för att skydda dig mot obehagliga bett. Se till att din husbil är insektssäker med hjälp av myggnät och förseglade fönster och dörrar.
  5. Undvik uttorkning: Håll dig hydrerad genom att ha en vattenflaska till hands och fylla på den regelbundet. Se även till att ha en full vattentank i husbilen för att undvika torrhet och obehag.

Trevlig resa!

Föregående artikelDärför Ska Du Inte Snåla När Du Köper Ny Dammsugare
Nästa artikel20 Spännande Aktiviteter Att Göra I Stockholm Efter Mörkrets Inbrott
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!