10 Saker man måste göra i Dubai!

Dubai blir alltmer populärt. På bara några år har intresset för Dubai fördubblats. Oavsett om du endast är i Dubai för ett snabbt stopp eller om du förlägger hela din semester här spelar ingen roll. Du kommer aldrig få slut på saker att göra eller destinationer att se.

Dubai är den lilla fiskebyn som utvecklats till en världsmetropol. Tack vare deras otroligt duktiga PR-industri har de satt Dubai på världskartan som ett av jordens mest attraktiva resmål. För hur ofta tänker du egentligen på att Irak, Iran och Saudiarabien ligger granne?

Det finns mängder av platser att se och saker att göra, men de du absolut måste besöka är dessa.

1. Fontänen i Dubai

saker man måste göra i dubai fontan

En gigantisk fontän som kör vattenshower med musik var 30:e minut. Showen är totalt cirka 4 minuter och det är ett otroligt skådespel. Du kan lämpligen se showen flera gånger på en dag och med fördel besöka den vid solnedgången för att få extra fina bilder.

2. Burj Khalifa

Världens högsta byggnad som enligt araberna själva uttalas med samma ljud som när du säger ”sked”. Alltså; Burj Skalifa”. Byggnaden i sig är ett måste att se, kom både nära intill dess fundament och titta upp, men ta också en tur upp i tornet för att se den osannolika utsikten. Tänk på att det kostar en slant och att det kan bli långa köer.

3. Dubai Mall

Ska du shoppa så är Dubai Mall det enda stopp du behöver göra. Dock finns det flera köpcentra och du behöver inte just se detta. Däremot huserar det cirka 1200 butiker och blandar allt från billiga till lyx. Den berömda fontänen ligger precis intill och du kommer snabbt till Burj Khalifa härifrån.

4. Dubai Creek

saker man måste göra i dubai dubai creek

Vill du ha en autentisk upplevelse och komma bort från det ”nya” Dubai är Dubai Creek platsen för dig. Här hittar du fantastiska souvenirer, den godaste Shawarman och kan besöka trevliga restauranger.

5. Vattenparken Aquaventure

Är ni både stora och små i sällskapet? Då passar Aquaventure perfekt för er. Det är rent och fräscht med massor av roliga kanor och fantastiskt trevlig personal. Väl värt ett besök.

6. Doplhin Bay

Jag är personligen inte mycket för att hålla djur i fångenskap men Dolphin Bay är välskött där deras välmående sätts i fokus. De är en välordnad park i fin miljö där man har försökt minimera stressen för delfinerna.

7. Arabernas Torn (Burj Al Arab)

saker man måste göra i dubai burj al arab

Superlyxigt hotell för den som har pengar att spendera. Även om du inte kommer bo här är det värt att besöka Skyview Bar som ligger 27 våningar upp. Det är förmodligen det dyraste Afternoon Tea du kommer dricka, men det är en fantastisk upplevelse.

8. Terrängfordon

Dubai ligger i en öken. Om du som barn älskade leka i sandlådan kommer du som vuxen älska Dubais sanddynor. Istället för små plasttraktorer får du nu möjligheten att köra kraftiga jeepar och fyrhjulingar i Dubais oändliga sanddynor. Det går även att surfa och åka skidor för den som hellre gör det i sanden.

9. Ski Dubai

saker man måste göra i dubai - dubai ski

Vill du istället åka skidor på riktigt och byta sanden mot snö gör du detta på Ski Dubai. En komplett skidanläggning – inomhus. Eftersom vi har närmare till ishavet än medelhavet åker du troligtvis inte till Dubai för att du söker kyla och snö. Men att åka skidor på i anläggning som ligger mitt i en öken är en häftig upplevelse.

10. Dubai Marina Yacht Club

Här hittar du en otroligt lyxig miljö. Skyskraporna omger marinan som är full av liv både dag som natt. Mängder av restauranger och båtar med folk som promenerar och joggar. Vill du fördriva tiden kan ni alltid utmana varandra i att gissa värdet på alla lyx-yachter, eller varför inte det sammanlagda värdet?

Där har du det

Sammantaget är Dubai en häftig stad med mängder av upplevelser. Servicen är av toppklass och få platser i världen har samma höga nivå. Men därtill följer också priserna som i många fall är skyhöga.

Föregående artikelDe Bästa Specialeffekterna Genom Tiderna (1927 – 2014)
Nästa artikelVärldens Farligaste Städer! Rankade 1-50
"If you need a friend, get a dog". Ibland citerar jag fiktiva personer, ibland skriver jag om dem. Men för det mesta är det en lögn. När jag inte unnar mig en India Ale från Nils Oscar på "bästkusten" läser jag om sådant som intresserar mig. Jag önskar jag kunde säga att jag alltid är objektiv. Men det vore två lögner i samma bio. Det värsta som finns? När personer säger "enligt min åsikt" - Jag vet att det är din åsikt, det är du som säger det."