Att diska är verkligen svintråkigt, en det finns lite tips som kan göra det både lättare och snabbare

Även om det anordnas SM i diskning så tvivlar vi på Obsid på att det finns speciellt många därute som njuter av att diska. Men det måste tyvärr göras, och eftersom en av definitionerna av att vara man är ”En man gör det han vet att han borde göra” så har vi tagit fram en guide som hjälper dig att diska på bästa sätt, snabbare och smartare helt enkelt!

Fastbrända kastruller

Fastbränt ris och mjölk är två klassiskt hemska saker att försöka få bort, det sitter som berget och en vanlig diskborste tycks inte kunna rubba det svarta lagret.

Ett riktigt bra knep här är att hälla i lite vatten i kastrullen och sedan lägga ned en maskindisktablett. Låt sedan blandningen koka i några minuter, diska sedan rent utan problem!

Illaluktande stekpanna

Har man stekt bacon, fläsklägg eller något med mycket vitlök, så kan det ibland lukta kraftigt om stekpannan trots att man diskat den ren.
En kaffesump löser det problemet.
Häll i kaffesumpen och lite vatten och diska sedan som vanligt med diskborste.

Förbered handdisk

Att förbereda inför diskning är knappast något hemligt genialiskt knep, men det är däremot något som de allra flesta glömmer.
Blötlägg all disk om du måste handdiska den, det underlättar enormt mycket och du kommer spara massvis med tid.

Optimal ordning

Finns det en viss ordning man bör diska i? Faktiskt.
Alla som har någon erfarenhet av att behöva diska väldigt mycket, för hand, har lärt sig universalknepet ”Diska det minst smutsiga först!”. Varför?
Om du diskar det minst skitiga först så kommer du inte behöva byta diskvatten i lika stor utsträckning och sparar på så vis både tid och energi.

Glas -> Bestick -> Tallrikar -> Katruller etc.

Illaluktande disktrasa

Efter några dagar brukar disktrasnn att lukta blöt hund, det är så gott som oundvikligt, men man behöver inte göra av med 10 disktrasan i månaden för det.
Släng in disktrasan i diskmaskinen med resten av disken så kommer den bli både luktfri och ren.

Slutord

Vi hoppas att vi kunnat hjälpa dig göra din vardag mindre tråkig och att du spenderar den intjänade tiden med något meningsfullt, som att läsa mer tips, råd och nyheter här på Obsid 😉 .

Föregående artikelGoogle Play Music All Access – Googles svar på Spotify
Nästa artikelGoPro på One World Trade Centres spira
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.