Som med det mesta på AppStore så finns det en uppsjö av Appar i kategorin ”Todo-Appar”. Säkert ett hundratal, plus Apples egna Påminnelser.

Här är två nya tillskott som skiljer sig något från mängden.

20130515-125103.jpg

30/30

30/30 skiljer ganska mycket från traditionella Todo-Appar, här handlar den mycket om Time Management.
Appen låter dig skapa aktiviteter som skall utföras, oavsett om det är att spackla en vägg, ta rast eller jobba så ställer du in en tid för aktiviteten och när du påbörjar den så börjar klockan att räkna ned tills det är dags för nästa aktivitet.
Det vi gillar med 30/30 är att den hjälper oss hålla koll på hur vi spenderar tiden, den påminner oss att inte jobba längre än planerat med något, samtidigt som den tydligt kan ge oss facit på om vi undervärderat tidsåtgången för vissa aktiviteter.

Appen är snygg och lätt att använda, dessutom är den gratis, visserligen innebär det bara att man för eller senare behöver köpa något i Appen.

Fördelar
Snygg
Lättanvänd
Time management-funktion

Nackdelar
”Gratis”

20130515-125726.jpg

Thinglist

Ännu en lite annorlunda Todo-App, här handlar det om att snabbt och enkelt kategorisera sina uppgifter.
Appen startar med en skärm full med kategorier (se ovan). Här väljer du enkelt hur du vill kategorisera din notering eller Todo, är det en restaurang du fått tips om eller är det en briljant idé? Du kan sedan sortera alla anteckningar/Todos per kategori.

Det finns dock en hel del saker som saknas i denna App. Man kan inte ställa in att Appen skall påminna en på en tid eller plats, man kan heller inte markera en Todo som klar, utan endast radera dem.
Troligtvis gör den sig bättre som en lista över dina anteckningar än som Todo-lista.

Fördelar
Snygg och Rolig att använda
Intuitiv och enkel

Nackdelar
Inga påminnelser

20130515-130354.jpg

Föregående artikelGoPro på One World Trade Centres spira
Nästa artikelTavla gjord av pengar och juveler såldes igår på Christie’s
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.