Hur sparar du alla dina bilder, dokument och videor? För de flesta är det ett stort problem att hålla koll på allt, kan OneDrive vara lösningen?

Microsoft gjorde i dagarna en ReLaunch på sin Molntjänst OneDrive (tidigare kallad SkyDrive), en molnbaserad lagringstjänst likt Flickr, iCloud och Google Drive. Fördelen med OneDrive är att du kan spara både Dokument, Bilder och Filmer på ett och samma ställe.

När Flickr kom med sin stora uppdatering sommras så blev det definitivt den bästa tjänsten för att spara alla dina bilder i, alla användare få 1TB gratis lagringsutrymme, vilket är helt oslagbart.
Men Flickr är långt ifrån helt användaroptimerat, det känns ofta klumpigt och utdaterat i sina menyer och sin layout.
Att Flickr känns klumpigt, men har det bästa lagringsutrymmet gör knappast valet av Molntjänst lättare, iCloud är inbyggt i alla iOS-enheter, men tjänsten i sig är helt värdelöst, dina bilder sparas i molnet, men du kan inte komma åt dem. Alla molntjänsterna har helt enkelt sina svagheter och sina styrkor och jag ser fram emot den dagen då en av dem verkligen tar sats och blir överlägset bäst.

Hur mycket lagring från man i OneDrive?

När det gäller lagring så får alla användare 7GB helt gratis, efter det så kan du tjäna poäng genom att rekommendera vänner och genom att aktivera funktionen ”Auto Upload” av dina bilder. ”Auto Upload” fungerar precis som i Flickr och Google+-appen, så fort du tagit en bild så laddas den upp till OneDrive vid ett passande tillfälle.
Lagringsutrymmet är vad man kan förvänta sig, men jämfört med Flickr så är det väldigt snålt.
Om du rekommenderar 10 vänner och aktiverar ”Auto Upload” så kan du tjäna ytterligare 8GB vilket ger dig totalt 15GB gratis lagring.

Vilken Molntjänst är bäst?

För att veta vilken Molntjänst som är bäst så måste man ställa sig frågan: ”Vad skall jag spara, och vill jag ha allt på samma ställe?”
Vill du ha både dina Jobbdokument och dina privata bilder på samma ställe? Har du mer bilder än dokument? Är dina videor det viktigaste?

Vad tycker du? Vilken Molntjänst är bäst? iCloud, OneDrive, Google Drive eller Flickr?

Vilken Molntjänst tycker du är bäst?

View Results

Loading ... Loading ...

Föregående artikelBlir man fullare av att blanda öl, vin och sprit? och 28 andra Myter om Alkohol!
Nästa artikelCopter Cat – Hälften katt hälften maskin, på riktigt
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.