Canary är en allt-i-ett-enhet när det gäller övervakning av hemmet

Canary är ett smart hemlarm finansierat via en Kickstarter-variant kallad Indiegogo. Projektet har nått långt över sitt mål och för tillfället är det ca 20h kvar på kampanjen.

Canary är en imponerande liten apparat med inbyggd HD-kamera, rörelsesensorer, mikrofon, fuktsensorer och termometer. Minst sagt imponerande. Canary kopplas enkelt in med ström och WIFI och skickar sedan information till din Smartphone. Du får tillexempel meddelanden om någon kommer hem, om det skulle börja brinna eller om luftfuktigheten skulle öka dramatiskt, som vid en läcka. Med tiden så lär sig även Canary att känna igenom familjens dagliga rutiner och skickar smarta uppdateringar, så som vem i familjen som kommer hem eller lämnar huset.

Canary kommer kosta runt 1500kr per enhet, och man kommer defintivt behöva mer än en enhet i ett normalstort hem. och kommer troligtvis kunna beställas till Sverige någon gång nästa sommar.

Canary.is

Canary  Hemmalarm
Canary känner av oväntad rörelse i hemmet och informerar dig genom din Smartphone
Canary Hemsäkerhet
Canary har en mängd olika sensorer, bland annat fuktsensorer som känner av eventuella läckage i hemmet

 

Föregående artikelNetflix lägger äntligen till en Watchlist
Nästa artikelUpptäck Stora Barriärrevet i Google Street View
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.