Vill du bli starkare/snabbare/smalare? glöm då inte bort att sätta mål för din träning!

Runkeeper utvecklas och kommer med ett nytt skönt tillskott, Goal Coach! En funktion som kanske kan rädda oss från vår egen lathet!

Varför är det viktigt med mål?

Att utföra något, oavsett vad det är, utan mål leder sällan till några strålande resultat. Om man har ett mål som man hela tiden strävar efter att uppnå så är man mer benägen att anstränga sig och se möjligheter. Det är lättare att fatta bra beslut om man hela tiden kan ställa de olika alternativen mot ett tydligt mål.

Runkeeper är minst sagt medvetna om vikten av att sätta mål för träning och har därför tagit fram Goal Coach. Så här säger de själva om vikten av att sätta mål:

Why is goal-setting so important? On RunKeeper, goals are so effective that our users who complete their goals log 50% more miles and 30% more workouts per month than if they hadn’t set goals”

”Goal Coach” hjälper dig sätta mål för träning

Den redan fantastiska och extremt användbara träningsappen Runkeeper har nyligen utökats med en Goal Coach som skall hjälpa dig sätt rätt mål i förhållande till vad du vill uppnå och vilken nivå du ligger på.

sätta mål för träning med Runkeeper
När du startar Goal Coach så får du svara på ett par frågor. Baserat på din svar så tar Goal Coach sedan fram ett par passande mål som är utmanande men nåbara.

När du startar Goal Coach (inne i Runkeeper-appen) så får du svara på ett antal frågor. De olika frågorna bygger en profil och baserat på det område du du valt att du vill utvecklas inom, och den övriga informationen du angett så plockar Runkeeper sedan fram ett par passande mål. Det viktiga här är att Goal Coach tar fram utmanande men rimliga mål, inte lätta och inte för svåra. Tillsammans med dessa mål så får du även förslag på träningsscheman som du kan träna efter för att lättare nå ditt mål. Enkelt, användbart och riktigt snyggt.

sätta mål för träning med Runkeeper
I Runkeepers träningsprogram är det fullt med sköna små motivationstips och citat

När Runkeepers Goal Coach väl hjälpt dig sätta mål för träning så får du sedan små tips och råd i ditt träningsprogram, som t.ex. det ovan om vilodagar.

Motivation i kombination med ett bra mål

Sedan tidigare så kan du även ställa in vad du motiveras av, samt lägga till en passande bild. En ganska skön detalj som hela tiden påminner dig om vad din motivationskraft är och varför du borde inte borde hoppa över träningen när du känner dig lite ”trött”.

Motivationsdelen tillsammans med de nya målen och träningsschemana är en riktigt effektiv kombination som kommer kunna hjälpa de flesta att prestera lite bättre,och förhoppningsvis nå sina mål.

Så vad väntar du på? Starta Runkeeper och låt Goal Coach hjälpa dig sätta mål för träning!

sätta mål för träning hur göra
Målet för i år!
Föregående artikel11 Absurda ansiktsuttryck i extrema sportsituationer
Nästa artikelDet är alltid nu! – Ett fantastiskt motivationstal
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.