Funderar du på att springa Stockholm Maraton? Så här laddar du inför ditt livs jobbigaste lopp!

Hur bör man ladda inför en Maran? Här är några grundläggande tips och råd rörande kost och vila.

Dagen innan

Många rekommenderar att äta någon form av super-energi-specialmat, pasta till frukost och vräka i sig allmänt energirik mat. Det finns en viss logik i detta, dock så brukar rutinerade löpare ofta rekommendera att man hellre skall hålla sig till det man brukar äta, och försöka äta något mer. Om du vräker i dig mat du kanske inte brukar äta, så som pasta till frukost så riskerar du att din mage reagerar på den ovana kosten.

Dagen innan bör du försöka äta kolhydratrik kost men utan att överdosera, ät gärna kyckling och mycket grönsaker men undvik rött kött då det är tyngre för magen.

Glöm inte att dricka mycket vatten! Men drick vattnet i långsam takt, gärna bara ett glas åt gången, annars sköljer kroppen bara ur vattnet och du tillgodogör dig det inte. Varva även vattnet med energidryck för att undvika brist på salter och mineraler.

 På morgonen

Tänk på att äta energirik mat som är lätt att smälta, du vill definitivt inte ha en tung klump med mat i magen under loppet. Yoghurt, Müssli och mörkare bröd tillsammans med frukt brukar vara en bra frukost.

Drick vatten och Juice men undvik kaffe då det är vätskedrivande och lätt skapar problem med magen.

 Lycka till!

 

Föregående artikelSnygga kepsar – Som en riktig man kan bära och samtidigt bli tagen på allvar.
Nästa artikelBloody Mary, tomatjuice och selleri till folket!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.