Lite tips som hjälper dig med storstädningen…

Det sägs att ens bostad signalerar hur man mår inuti och ett väldigt stökigt hem kan indikera att man inte mår helt bra. Men, även det motsatta är sant. Om du städar upp hemma kan det ge en känsla av att du ställer allt tillrätta inombords och du kan därför må bättre bara genom att städa. Så, ta tag i städningen nu inför vintern och få det skinande rent med hjälp av våra tips!

Organisera, lägg undan och släng

Fiende nummer ett för ett välstädat hem är ett oorganiserat kaos. När det ligger saker överallt är det svårt att hålla allt rent, samtidigt som det känns jobbigt för ögonen att det är så plottrigt på alla ytor. Börja därför med att organisera alla dina saker. Sortera bort det du inte använder eller vill ha, lägg undan vissa saker men släng framförallt mycket om det är möjligt. Försök att tänka minimalistiskt! Du kan även sälja vissa saker om du tror att de har något andrahandsvärde. En tumregel är om du inte har använt något på ett år, då kan du förmodligen göra dig av med det.

Låt proffsen hjälpa till

Det här kanske är lite fusk, men eftersom man får göra ett så pass högt RUT-avdrag numera är det helt enkelt väldigt prisvärt att låta professionella städare göra jobbet åt en.

Att låta ett städföretag ta tag i städningen varje vecka, månad eller kanske en gång i halvåret kan vara en mycket bra investering. Istället för att själv städa lite halvdant kan man garantera att städningen blir riktigt utförd, vilket är mer hygieniskt och ger en bra grund för framtida städning.

Glöm inte gömda utrymmen

När man storstädar är det viktigt att inte glömma alla gömda utrymmen som spelar stor roll för den allmänna renligheten.

Köksfläkten är ett exempel på ett utrymme som många glömmer bort att städa, men eftersom det byggs upp lager av fett där från matlagning måste det verkligen rengöras regelbundet. Glöm inte heller att dammsuga bakom sängen, soffan och alla andra möbler som står mot väggen. Gör du det bara en storstädning en eller två gånger om året är det värt att rengöra allt ordentligt. Tro oss, det gör stor skillnad!

Fönsterputs och gardintvätt

Det här är något som bör göras åtminstone två gånger om året, oavsett om du gör det själv eller låter en lokal städfirma ta hand om det. Ta ner gardinerna och tvätta dem enligt anvisningarna, sedan tvättar du både in- och utsidorna på fönstren. Använd fönsterputs, skrapa och en torr handduk för att få det riktigt bra. Glöm inte att torka av fönsterkarmen och eventuella element som finns under fönstret när du är färdig!

Föregående artikelSkjorta Med Dragkedja – En Stilguide Till Hur Du Bär Den Snyggast!
Nästa artikel5 Saker Man Måste Göra I Oslo – Kultur, Fest Och Natur!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!