Väst kan vara bäst…

Funderar du på att packa ihop och flytta till västkusten, eller bästkusten som den ofta kallas? Ja det är inte en så dum idé. Du får mer för pengarna, mindre stress, riktigt hav, färska räkor och massa annat gött! (pun intended).

Men Göteborg är fortfarande en storstad, vilket gör att priserna där kan vara högre än man hade önskat. Så för dig som sitter och vantrivs på östkusten eller i Norrland så har vi tagit fram den här lilla listan med tre orter riktigt nära Göteborg, som på sätt och vis låter dig ha kakan och äta den, du får alltså tillgång till Göteborg men behöver inte betala fullpris så att säga. Förhoppningsvis kan någon av de här orten locka.

1: Lerum

Lerum är en charmig stad som ligger cirka 20 km öster om Göteborg. Den största fördelen med att bo i Lerum är dess närhet till naturen. Staden ligger vid foten av Alefjällen och sjön Aspen, vilket ger möjligheter till vandring, cykling och andra utomhusaktiviteter. Dessutom har Lerum en god kollektivtrafikförbindelse till Göteborg, vilket gör det enkelt att pendla in till staden.

När du hör Lerum så kanske du tänker ”vad är det för liten håla, finns det ens en mataffär där?” oroa dig inte, Lerum är större än det låter, och du har alla bekvämligheter du behöver nära till hands, Systembolag, mataffärer, gym, restauranger och ja till och med hushållsnära tjänster som hemstädning Lerum och kemtvätt finns. Det låter som sagt mindre än det är.

2: Kungsbacka

Kungsbacka ligger cirka 25 km söder om Göteborg och är känt för sin charmiga stadskärna och sina vackra omgivningar. Staden har också ett utmärkt läge vid havet och har flera fina badplatser och hamnar. Kungsbacka är även hem till Varbergs fästning, en välbevarad medeltida borg som är en av Sveriges mest besökta sevärdheter.

En annan kul sak med Kungsbacka är deras årliga kulturfestival, en festival som erbjuder konserter, teaterföreställningar, konstutställningar och andra kulturella evenemang.

Ytterligare en fördel med att bo i Kungsbacka är dess goda kommunikationer med Göteborg, tack vare pendeltåget som tar dig in till centrala Göteborg på cirka 20 minuter.

3: Alingsås

Alingsås ligger cirka 40 km norr om Göteborg och är en mysig småstad med en rik kulturhistoria. Staden är särskilt känd för sina kaféer och bagerier, och är faktiskt känd som ”kaffestaden” i Sverige. Alingsås har också ett vackert område med sjöar och skogar, vilket gör det till en idealisk plats för utomhusaktiviteter. En annan fördel med att bo i Alingsås är dess närhet till Göteborg, tack vare en god kommunikation med både tåg och bil.

Visste du förresten att varje år så anordnas Alingsås Belysningsfestival, en festival som erbjuder en spektakulär ljusshow i staden?

Vilken passar dig bäst?

Vilken av dessa tre småstäder tycker du verkar trevligast?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis

Förhoppningsvis kan de här snabba tipsen hjälpa dig i din flyttångest. Som sagt, väst kan vara bäst, men om plånboken tryter lite så finns det gott om mindre orter precis på gränsen till Göteborg, som dessutom ger dig unika fördelar, som närhet till natur, lugn på en helt annan nivå och ett charmigt småstadsliv.

Föregående artikel3 Klassiska Herr-Accessoarer Och Hur Du Bär Dem Bäst
Nästa artikel5 Saker Att Tänka På Om Du Ska Köpa Begagnad Klocka!
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.