Vad är egentligen viktigt att tänka på när man ska köpa eller sälja bilen???

Att köpa eller sälja bilen är inte hjärnkirurgi, men det är vissa saker som du verkligen bör tänka på om du vill göra bra bilaffärer. Innan du bestämmer dig för att köpa eller sälja en bil så bör du läsa på lite, för att kunna bilda dig en uppfattning om vad som är en bra deal. För att göra det hela så enkelt som möjligt för dig så har vi listat de 3 viktigaste sakerna du bör tänka på när du ska köpa eller sälja en bil!

1: Tänk på värdeminskningen

Det är viktigt att förstå att värdet på bilen minskar så fort du skriver under köpet av bilen. Så fort du kör ut från butiken så sjunker värdet med ett par procent. Detta är såklart lite överdrivet, men tänk på att bilen så är värd som mest de första åren.

Försök därför att hålla värdeminskningen så låg som möjligt och ta hand om bilen så gott som du kan. Minimera spår av användande och håll koll på vad månadskostnaden blir i slutändan. Du bör också räkna in kostnaden för bränsle och försäkring i värdet. I slutändan är ju detta trots allt pengar som det kostar dig att använda bilen.

Bra Bilaffärer begagnade bilar

2: Håll koll på bilbranschen

Att välja vilken bil man ska köpa är inte detsamma som att välja mellan vitt eller mörkt bröd. Varje bil har sina bra sidor och dåliga sidor. Det är väldigt viktigt att veta vad du köper och hur det kommer påverka dig inom de närmsta åren. Om du funderar på att köpa en ny bil, tänk då på att värdet kommer sjunka som mest de första 4 åren. Efter det kommer bilen fortfarande sjunka i värde men inte lika explosionsartat som de 4 första.
Detta betyder alltså att du kan köpa en begagnad bil som är 4 år eller äldre – för att på så sätt komma undan med ett så bra pris som möjligt.
Värt att tänka på är att generellt så sjunker bilar från D-Segmentet snabbare än vad A-Segment bilar gör.

3: Vilken tid är bäst att sälja bilen?

Din bil har tyvärr inte evigt liv. Självklart har du blivit fäst vid din bil de senaste åren, men vi skulle rekommendera att inte bli för fäst vid den. Allt eftersom bilen blir äldre, kommer du märka hur många fler reperationer du kommer behöva gå igenom, vilket kommer kosta dig en hel del. Du vill därför försöka sälja bilen inom det magiska spannet 4-10 år. Under den perioden är värdeminskningen betydligt långsammare än för nya bilar, och bilen bör inte heller vara allt för krävande vad gäller reparationer.

Men om din bil börjar bli till åren och reparationskostnaderna börja blir lite väl höga så kan du sälja bilen snabbt och enkelt, t.ex. genom Viköperdinbil.se, då behöver du inte tänka på någonting vad gäller försäljning eller reperationer.

bra bilaffärer när man köper begagnat

Sammanfattningsvis

Vårt bästa tips är helt enkelt att hitta en bil som är mellan 4-10 år gammal, och sedan även försöka försöka sälja den inom det spannet. Om du gör det så kommer du (i de flesta fall) ha förlorat minst pengar på köpet när du väl säljer den. På det sättet kommer du också hålla värdeminskningen och inköpspriset relativt lågt.
Att spara pengar är alltid intressant och om du tänker på de här tipsen så kommer du förhoppningsvis att kunna spara en del genom åren!

Föregående artikelCoola Män Med Välsmakande Drinkar I Filmhistorien
Nästa artikel5 Avokadomackor Du Måste Testa!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!