Det närmar sig påsklov – ett perfekt tillfälle att hitta på härliga aktiviteter med familjen. Med vårt lands vackra och omväxlande natur behöver ni inte åka långt för ett energigivande äventyr!

1. Vandra – var som helst i landet

Snöra på vandringskängorna och få storslagna naturupplevelser – Sverige har otroligt många möjligheter att erbjuda. Vandra i skogar, längs havet, i städer och på fjället. Med fördel kan du vandra tidigt på våren då färger och dofter är som mest påtagliga.

2. Turridning i Skåne

Ett underbart sätt att njuta av den vårliga naturen är från hästryggen. Planerar du en roadtrip ner mot Skåne, glöm då inte att kolla in alla gårdar som erbjuder turridning i Skåne.

3. Bastubad på Stockholms största friluftsanläggning

Det finns inget mer avkopplande och lugnande än en ångande bastu en krispig vårdag. Hellasgården är ett av Stockholms mest populära utflyktsmål och ligger bara 15 minuter från stan. Bastubyggnaden är öppen året om och ligger belägen precis vid Källtorpssjön – perfekt för dig som vill ta ett svalkande dopp!

4. Klättring i Östergötland

Oavsett om du är en van klättrare eller om du bara är sugen på att prova på, är det här en fantastisk aktivitet som uppskattas av de flesta – stora som små.

Ågelsjön sägs vara det mest natursköna klätterområdet i Sverige. Hit reser bergsklättrare från hela landet. Ge dig och familjen en energiboost och kombinera härlig natur med kittlande spänning.

5. Äventyr på höjd i hjärtat av Sverige

Mitt emellan Göteborg och Stockholm ligger skogsriket Tiveden, ett av Sveriges sydligaste urskogsområden. Naturen är vild, vacker och väldigt varierad, och inte minst finns här också landets kanske vackraste höghöjdsbana, Ösjönäs. Låt pulsen gå upp medan du blir överväldigad den sagolika utsikten från trädtopparna.

Föregående artikelBebisar Som Liknar Sin Pappa Är Friskare Än Andra Barn
Nästa artikelVad Är Fortnite? Och Varför Är Det Så Sjukt Populärt?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.