oris klockor herr

Oris

Oris är en anrik Schweizisk klocktillverkare som i huvudsak producerar automatiska lyxklockor i mellansegmentet, ca 15.000 kr -30.000 kr.

Oris design är stilegen och utstrålar en grov känsla av funktion framför flärd. De lånar vissa element från de stora giganterna som Rolex och Omega, men har samtidigt en tillräckligt  egen stil för att tydligt sticka ut och erbjuda en helt unik känsla.

Historien bakom Oris

Oris grundades 1904 av Paul Cattin och Georges Christian i den Schweiziska staden Hölstein. De köpte en nedlagd klock-fabrik som tidigare drivits av Lohner & Co och började där producera sina egna klockor den 1:a Juni 1904. De döpte sitt nya varumärke Oris efter en bäck som låg i närheten av staden. Klockorna de producerade på den här tiden var klassiska fickur, och det dröjde ända till 1925 innan de började producera armbandsur.

1952 producerade Oris sitt första automatiska armbandsur med eget urverk, Calibre 601.

1965 släpper Oris sin första klocka i den oerhört populära och uppskattade serien Aquis. Aquis-serien har de senaste 10 åren varit Oris stora flaggskepp och så sent som 2019 släppte de nya modeller, t.ex. den eftertraktade Oris Aquis Date Green, av klock-fantaster i världen kallad ”Oris Hulk” efter sin likhet med den helgröna varianten av Rolex Submariner som i folkmun kallas ”Rolex Hulk”.

oris aquis hulk
Den populära ”Oris Hulk” i all sin prakt

Här hittar du Oris klockor

Hela Oris sortiment och alla butiker som säljer deras klockor hittar du hos Klockia.

Till Oris på Klockia