barbour herrkläder

Barbour

Barbour är ett exklusivt Engelskt klädmärke. De är mest kända för sina vaxade och quilatade jackor, men har ett brett sortiment av ytterkläder, tröjor och andra kläder som bäst klassas som klassiskt Engelskt herrmode.

Historien bakom Barbour

1894 Började John Barbour tillverka jackor i vaxat grönt bomullstyg. Dessa vaxade jackor blev snabbt populära i det blöta Engelska klimatet. Jackorna blev startskottet för Barbour och de är än idag ett av deras mest ikoniska plagg.

Under första och andra världskriget tillverkade Barbour kläder till den Engelska armén och marinen. Man skulle kunna säga att de är den Engelska motsvarigheten till Hugo Boss, som designade uniformerna till Nazisternas specialförband SS.

Under en lång tid så var Barbour-kläder något man primärt bar under jakt, fiske och allmänt friluftsliv. Men under 1980-talet släppte de jack-modellerna Beaufort och Bedale som blev extremt populära bland ”allmänheten”.

Kuriosa om Barbour

Barbour kunglig hovleverantör till det Engelska kungahuset.

Här hittar du kläder från Barbour

Barbour hittar du i de flesta välsorterade herrbutiker, så som NKs herravdelning. Är du ute efter Barbourkläder online så hittar du dem bäst på Man of a kind. Till Barbour hos Man of a kind