Skidsemestern till fjällen ska vara härlig och avkopplande, och det brukar den bli när man väl kommer fram. Men resan dit kan vara stressig, och under sportloven är det mycket trafik på vägarna. Därför är det extra viktigt att ta god tid på sig – och pausa. Här är 7 restauranger längs vägarna i Sverige – från söder till norr – där hela familjen kan fylla på med energi.

Nu är det sportlovstider i Sverige och många ska skidsemestra i fjällen. I en fullpackad bil med barn som otåligt undrar hur långt det är kvar, kan snabbmaten på macken eller en drive-through kännas lockande. Planera istället för att kunna avsätta tid för ett ordentligt stopp. Att få i sig en rejäl måltid och sträcka på benen kan göra den långa bilresan både säkrare och trevligare.

Woodlands Country Club, Örkelljunga

Den här golfklubbsrestaurangen ligger så nära vägen att den kan räknas som vägkrog. Här kan du och familjen äta en god lunchbuffé eller en dagens i trevlig miljö. Varför inte lyxa till det med en kopp varm choklad med vispgrädde och marshmallows? 

Lekhyttans kök & kiosk, Vintrosa

Mitt emellan Örebro och Karlskoga finns den här mysiga pärlan som år 1940 startade som en liten kiosk vid sidan av E18. Idag är det en ambitiös restaurang som endast serverar hemlagat och bannlyser halvfabrikat. Fyll på med vitaminer och gå loss på den fräscha salladsbuffén.

Anna Karolinas Kök, Filipstad

På det hemtrevliga gästgiveriet, endast 200 meter från väg 26 mitt i Långbans gruvby, serveras en härlig buffé med husmanskost, våfflor och hembakade kakor. Den välkomnande och mysiga atmosfären gör att ni i lugn och ro kan sitta och dricka gott kaffe i de rosiga kaffekopparna som finns i mängder. Mycket prisvärt och genuint.

Korsnäsgården, Mora

Passerar ni Mora är den här restaurangen helt klart värt ett besök. Här är inredningen smakfull, maten supergod, och servicen i toppklass. Den trevliga personalen piggar garanterat upp vilken trött bilresenär som helst, och ger en härlig start på sportlovet.

Lilla K´s Trädgård, Bollnäs

Missa inte att besöka det här guldkornet om ni bilar genom Bollnäs – det kommer garanterat ge dig och familjen ny energi efter ett antal timmar i bilen. I den mysiga och inspirerande miljön kan ni njuta av riktigt god och fräsch mat, lagad från grunden. Här bakas alla möjliga bakverk, och för den som är mjölk-eller laktosintolerant är det lätt att hitta smarriga alternativ.

Hotell Laponia, Arvidsjaur

Bilar ni genom Arvidsjaur är det här ni ska äta för att få en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. På Hotel Laponias restaurang är servicen i toppklass, lokalen och läget fantastiskt och maten tillagad med omsorg och kärlek. Att stanna till här är en ren njutning.

SPiS Mat & Dryck, Kiruna

På en bakgata i Kiruna, nära vägen, ligger den här kulinariska pärlan. Restaurangen erbjuder både frukost, lunch, brunch och middag. Det här är för er som vill unna er något extra under bilfärden. Ett besök här ska få ta sin tid, så att ni hinner uppleva miljön och njuta av den spännande, vällagade maten.

Föregående artikel7 Proteinrika Grönsaker Du Borde Äta Mer Av
Nästa artikelGör Om Din Ungkarlslya Till En Lyxlägenhet Med Lite Tavlor Och Belysning!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.