Antalet personer som väljer att privatleasa istället för att köpa en bil har under de senaste åren ökat rapidartat. Funderar du på att leasa en bil? Här är tipsen på vad du ska tänka på när du skriver ett privatleasingavtal.

I Sverige är det idag många som har testat privatleasing – där du hyr en helt ny bil till en fast månadskostnad. Under 2016 valde 28,5 procent av de personer i Sverige som skaffade en ny bil privatleasing, enligt siffror från Motorbranschens riksförbund (MRF).

Vuxit sig starkt i Sverige

Privatleasing har länge varit populärt i länder som USA och Storbritannien men det är först på senare som formen tagit mark i Sverige. Michael Wirbing, Area Fleet Manager på Renault Sverige, känner igen tendenserna på den svenska marknaden.

– Oja, vi ser en jättestor ökning inom privatleasing. Dagens privatköpare ser fördelarna i att de dels får en ny bil och har den under en begränsad tid. Det är en ny bil till en vettig peng helt enkelt, säger Michael Wirbing.

Tänk på det här om du funderar på att leasa

Det finns några detaljer som är viktigare att sätta sig in i innan man skriver på kontraktet. Kolla igenom kontrakt och var noggrann med vilken bil du väljer, det är Michael Wirbings, tips.

– Vi märker från kunder att det är väldigt mycket frågor. Det beror på att privatleasing fortfarande är relativt nytt i Sverige och man vill ha koll på vad som ingår. Erbjudandena skiljer sig från bilmärke till bilmärke och kan se väldigt olika ut, säger han.

Vanligtvis ingår finansiering, service och försäkring i månadskostnaden vid privatleasing. Månadskostnaden beräknas på olika faktorer – bland annat aktuell rörlig ränta och bilens restvärde i förhållande till körsträckan.

De 3 viktigaste punkterna att titta på i ett privatleasingavtal, enligt Michael Wirbing

1. Jämför olika bilmärken och se vilket erbjudande som passar just dig.

2. Vad ingår i paketet? Titta på helheten och se ifall det erbjuder det du vill ha, exempelvis vinterhjul och serviceavtal.

3. Vilken utrustningsnivå bilen har.

Föregående artikelHerrmode Höst 2017 – Årets Stiligaste Årstid Har Anlänt!
Nästa artikelCoola Män Med Välsmakande Drinkar I Filmhistorien
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.