Betalt samarbete tillsammans med Trafiko

Några tips inför körkortet…

Alla vill vi så klart ta körkort på ett så smidigt och enkelt sätt som möjligt. Här är våra 3 bästa tips till dig som precis ska komma igång.

1: Kör med körskolelärare

Det kan vara lockade att övningsköra själv, med föräldrar eller sambo, det blir ju betydligt mycket billigare. Men det finns en osynlig risk med detta.

Även om trafikregler är logiska och du enkelt kan lära dig dem via diverse appar eller böcker så finns det mycket kring själva körningen som är en fråga om att lära sig rätt från början. Övningskör du hemma så kommer du få lära dig av någon som kört bil i många år och som troligtvis utvecklat sina egna små strategier och taktiker i trafiken, vilket är små saker som kan få dig underkänd på uppkörningen. En del saker kan du till exempel ha god användning för när du gör risktvåan.

Så se till att lägga lite pengar på en körskolelärare, det kommer garanterat att löna sig i längden.

2: Lyssna noga under handledarkursen

Att gå en handledarkurs och lyssna på någon som pratar i 3 timmar är sällan särskilt kul. Det är lätt att hamna i snark-läge. Men gör dig själv en tjänst och ansträng dig, och ta anteckningar. För informationen du får under handledarkursen kommer du ha användning för genom hela körkortsresan. Det är frågor, svar och fakta som kommer på provet, och det är information som kan rädda ditt liv i framtiden när du är ute och kör på vägarna. Så lägg manken till, även om det känns långtråkigt.

3: Ta körkort för manuell växellåda

Automatväxlad bil är lyxigt, det är enkelt, det är easy mode kan man säga. Men fall inte för frestelsen att lära dig köra automat, för då sitter du till slut där med ett körkort du endast får köra automatbilar med, och du vet aldrig vilken bil du kommer behöva köra i framtiden.

Du kanske behöver hjälpa en vän flytta, eller så ska du hyra bil i Tyskland när du är där på semester, oavsett situation så finns det bara fördelar med att ta körkort för manuell och automat, för då får du köra båda typerna.

Lycka till!

Lycka till med pluggandet och övningskörningen, förhoppningsvis har du ett körkort i handen riktigt snart!

Föregående artikelAtt Läsa En Distanskurs Kan Vara Ett Bra Sätt Att Byta Riktning I Livet
Nästa artikelFärger Som Passar Till Gult – Så Matchar Du Denna Glada Färg
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!