Leasad bil är inte längre bara för de rika…

Ägande av bil kommer med flera kostnader och man behöver tänka på att bilen förlorar i värde med varje år. Utöver det är det bra om man har lyckats spara undan pengar för att kunna betala olika reparationer som kommer att uppstå under tiden man äger bilen. Allt från vanliga förslitningsskador till större oväntade saker.

Att äga en bil har blivit så dyrt att många nu letar efter sätt att leasa bilar i stället för att äga dem. Detta fungerar bra om man inte vill äga en bil alls eller om man inte har tillräckligt med pengar sparade. Många av de som inte vill äga en bil anser inte att kostnaderna är värda besväret, då de inte har tillräckligt stort behov av bilen.

Det kan ju också hända att man endast har nytta av bilen under specifika perioder av året. Till exempel de som bor på annan ort eller i ett annat land vissa perioder på året har sällan intresse av att äga en bil, som bara kommer att stå och kosta dem när de inte är hemma. Dessutom kan det slita onödigt på bilen om den står still för länge, i synnerhet om den förvaras på en kall plats.

Bil som drivs av bensin eller el?

Elbilar ökar allt mer i intresse och det blir också lättare att finna platser där man kan ladda sin elbil. Idag går det ju även bra att leasa elbil, vilket har många fördelar. Många går i funderingar med att skaffa sig en elbil och genom att först leasa en, så får man känslan av hur det är att köra en elbil och vilken typ av elbil som passar en som bäst.

Även om du i slutändan bestämmer dig för att en elbil inte är något för dig är det ändå en smart idé att leasa en, eftersom du får en känsla för hur de fungerar och vilka fördelar de har. Bor du i en större stad och sällan beger dig ut på längre körsträckor, så vore det nästan galet om du inte testar en elbil.

Vad innebär privatleasing?

Du kan spara pengar på att hyra ut din bil under perioder du inte kommer att använda den. Det kan till exempel bli billigare för dig om du skriver på ettårskontrakt, men hyr ut bilen till någon annan när du inte kommer att använda den. Kanske ska du vara bosatt i ett annat land i några månader. Då är det perfekt om någon annan hyr den så länge och att den sen är redo för dig igen, när du återkommer till Sverige.

Föregående artikelSå Väljer Du Rätt Weekend Bag Som Passar Din Stil
Nästa artikelAtt Läsa En Distanskurs Kan Vara Ett Bra Sätt Att Byta Riktning I Livet
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.