Glöm inte bort den där gummimattan…

Vissa delar slits snabbare än andra på bilen. Bilmattorna tillhör den kategorin. Även om bilen i övrigt är i fint skick kan bilmattorna tappa sin lyster efter en tids användning. Men här finns det så klart en enkel lösning; byt ut de slitna materialen och ge bilen nytt liv.

Mattor med olika material ger olika stil

En bilmatta i standardutförande är tillverkad i gummi. Gummimattorna är slitstarka och lätta att rengöra. Vill man ha en lättare gummimatta men med bra halkskydd finns det gummimattan DuoGrip.

För det lite lyxigare utförandet kan man titta på mattorna i textil. Med en fiberbunden textil får man en mjuk bilmatta som fortfarande ligger stabilt tack vara sitt halkskydd. Den enklaste fiberbundna mattan är lätt och lite tunnare, bara 4 mm tjock.

För den som vill ge sin Volvo det allra bästa finns bilmattan Velour eller Lyx Velour. Velourmattan är 7 mm tjock och har utmärkt halkskydd, medan Lyx Velour tar ytterligare ett steg i kvalitet med en 10 mm bilmatta med utmärkt halkskydd och en lång garantiperiod. Genom att klicka här kan du hitta alla bilmattor Volvo V50.

Använd olika bilmattor olika tid på året

I Sverige har vi utmanande vintrar med blött slaskigt väder som lätt smutsar ner bilen både på utsidan och på insidan. För den som tar hand om sin Volvo kan det vara utmanande. Har man skaffat sig bilmattor av premiumkvalitet är det inte jätteroligt när barnen kastar sig in i baksätet med leriga stövlar eller arbetskamraten inte hann byta om från ridstövlarna.

Det går att göra livet lite enklare. Köp en uppsättning gummimattor som kan ligga i bilen under hösten, vintern och våren då man får räkna med att spola av dem lite oftare. På sommarhalvåret är det inte lika hårt slitage, och då kan premiummattorna ligga som mjuka lyxiga kuddar under fötterna på semesterresan.

Har man barn som leker mycket ute och drar in halva skogen i bilen kan man till och med använda olika bilmattor fram och bak; det mjuka premiumvalet till chauffören och gummimattor bak.

Skräddarsydda mattor

För att bilmattorna ska passa bilmodellen är de tillskurna i rätt mått och utrustade med den fästningsanordning som gäller just för den bilen. Men det finns så mycket mer man kan göra med sina bilmattor om man vill, till exempel:

Bilmattor med logotyp

Varför inte sätta en egen logotyp på bilmattorna. Det är inte bara företaget som kanske vill lägga in namnet på bilmattorna i firmabilen. Att sätta en logotyp på bilmattorna kan vara en kul gimmick för den som vill piffa till bilen lite och göra den unik. Det är lite grand som att köpa en egen registreringsskylt, om än lite mer diskret.

Bilmattor med hälplatta

Hälplattan är lösningen för den som kör mycket bil och kanske har skor som lätt sliter hårt på underlaget. Det kan vara grova arbetsskor, men det finns även vanliga skomodeller som är lite hårda mot bilmattan. I de fallen kan det bildas en grop eller till och med ett hål under hälen om bilen används mycket. Detta kan ske fast bilmattorna i övrigt har kvar sin snygga finish. Fäst en hälplatta så är problemet löst!

Föregående artikelLager På Lager – 5 Tips Som Gör Det Riktigt Snyggt!
Nästa artikel4 Enkla Steg Till Att Bli Mer Karismatisk
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.