Några klassiska och användbara tips…

Bästa vännen ska gifta sig, och det har landat på resterande gossar i gänget att anordna en svensexa. Men vad behöver man egentligen – och hur går en svensexa till? Dagens artikel guidar dig genom hur ni på enklast möjliga vis anordnar en schysst svensexa åt er vän.

Man ska minnas en svensexa

När man tänker på en svensexa är det många som associerar det med rejäla dunderfyllor à la Hangover-trilogin. Men i ärlighetens namn – dunderfyllor är sjukt passé och faktiskt ganska sunkigt. Hur kul är det att fira med grabbgänget och vakna upp utan minne från gårdagen, med dunderångest och en andedräkt värre än Hulkens? Nej – tänk i stället på svensexan som ett minne ni ska skapa tillsammans. Ett trevligt minne, av den sista kvällen som ogift tillsammans med grabbgänget.

För er som gillar hemmaplan bäst

Inte alla av oss gillar att gå ut och leva loppan – många föredrar en lite mindre stimmig miljö och anordnar gärna roliga temakvällar på hemmaplan i stället. Ett riktigt fint tips inför svensexan är att göra ett lyxigt arrangemang hemma, med god middag och underhållning på kvällen. Eftersom ni inte vill gå ut, kommer underhållningen till er, och varför inte lägga en schysst fotbollsmatch eller något annat event som kvällens höjdpunkt? Som present till brudgummen kan ni lägga ihop en summa som ni låter honom betta på kvällens match, hos exempelvis Expekt – en aktör som är väldigt duktig på odds och betting. Oavsett om er vän vinner eller ej, brukar ett bet generera lite extra spänning till matchen, vilket bidrar till att göra kvällen lite extra minnesvärd. Glöm inte att se till att det finns något gott att äta även under matchen, och ni kan med fördel bjuda på lite mer exklusiva snacks och andra delikatesser – det är trots allt kvällarnas kväll ni upplever tillsammans.

Det finns ingenting som säger att man måste spendera en svensexa utanför hemmets fyra väggar, och trivs man bäst på hemmaplan kommer också en svensexa hemma bli den absolut bästa.

För er som vill gå ut

Tillhör ert gäng den samling som hellre går ut och roar er, finns det såklart gott om schyssta alternativ även för er. Vi skulle rekommendera någon form av upplevelse, och vilken typ av upplevelse det gäller är det såklart ni som känner brudgummen bäst som får avgöra. För den som gillar fart och fläkt kan det till exempel vara en upplevelse där man får testa på att köra en F1-bil på en riktig bana – det kan vi lova att man minns i tid och evighet. Ett annat trevligt alternativ är en heldag på en vingård – det finns faktiskt sådana i Sverige också. Här kan man äta god mat och prova viner, och många av gårdarna erbjuder även andra upplevelser, såsom exempelvis spabehandlingar, bastubad etc. Som ett extra plus i kanten brukar dessa gårdar dessutom vara belägna i otroligt natursköna miljöer, och övernattning brukar vara möjligt att köpa till hos många om ni vill spendera kanske en natt eller kanske en weekend där. Ha det så kul!

Föregående artikelElektronisk Plånbok – Enkelt Och Säkert
Nästa artikelEtt Par Glasögons Olika Delar – Allt Du Behöver Veta!
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.