Lite stiltips till världens snabbast växande branscher…

Det går att beundra E-Sporten för en mängd olika saker. Det är ingen slump att det är en av de snabbast växande underhållningsområdena i form av allt från tittarsiffror och utövare till pengar som omsätts – idag är gaming och E-Sport helt enkelt en kraft att räkna med.

Uppmärksamheten som E-Sporten har fått de senaste åren innebär dock att man som del av den bör visa upp sig från sin bästa sida, och är det någonting som vi kan kritisera gamers en aning för så är det deras stil. Att dra alla över en kam är aldrig rättvist och för att ändra synen på gamers, så finns det stilval som kan göras för att bryta den stereotypa bilden som många har av gamers.

Kläderna

stilguide esport

Spelvärlden och modevärlden är två branscher som inte har någon direkt koppling till varandra. Alla som själv kallar sig för gamers eller som gillar att spela på esport odds är nog väl medvetna om att det sällan är ett område som förknippas med stil och modemedvetenhet – vilket inte är så konstigt. Många timmar framför datorn eller med spelkontrollen i händerna är inte det optimala tillfället för stela skjortor och obekväma jeans. Som gamer är det givet att vilja ha sköna och flexibla kläder som ska hålla sig fräscha även efter timmar av intensivt spelande.

Bekvämt behöver dock inte innebära solkiga T-shirts med stora tryck och förstora mjukisbyxor – det finns kanske tillfällen för det också, men du kan hitta alternativ där ute som är väl värda att överväga under stora LAN eller E-Sportsturneringar.

Idag finns det mängder av bekväma byxor ute på marknaden och du kan till och med hitta kostymbyxor i material som liknar traditionella mjukisbyxor. Vägrar du att ge upp komforten som dina vanliga mjukisbyxor innebär, se åtminstone till att de inte är stora som tält – och, om du ändå tänker spendera mycket tid i dem så bör du kosta på dig några i bra kvalitet.

När det kommer till den övre delen av kroppen så kommer du långt med det stilrena och enfärgade. Du kanske inte måste ha en T-shirt med en enorm logga från ett energidrycksföretag, om du inte är sponsrat av det, utan en vit eller svart tröja i ett mjukt och högkvalitativ tyg kanske fungerar minst lika bra?

Utrustningen

stiltips esport

Tittar man på elektronik och annan utrustning med gamers som målgrupp så tenderar det att vara ett snarlikt utbud som erbjuds. Så, när det kommer till att höja stilnivåerna i form av spelutrustningen som du använder så handlar det till stor del om vad du bör undvika att införskaffa dig.

Typiskt för elektronisk spelutrustning är inslag av mycket ljus i diverse färger och en strömlinjeformad design på möss, tangentbord och skärmar med en futuristisk touch. Det finns givetvis ett värde med att ha ett upplyst tangentbord under sena spelkvällar, men vi skulle vilja slå ett slag för alternativ med ett mer naturligt vitt ljus istället för ett pulserande, neongrönt sken eller ett tungt och domedagsbådande rött ljus.

En trend när det kommer till gamingstolar är att de ska efterlikna racingstolar – vilket, bortsett från de ergonomiska aspekterna, inte är speciellt logiskt. Din stol måste vara skön, absolut, men den behöver inte ha inslag av rött läder i sin klädsel. Även för din datorstol rekommenderar vi att du väljer något diskretare alternativ.

Det är dags att E-sporten lyfter sig några stilnivåer nu när den har växt sig så stor att den finns på allmänhetens radar. I våra ögon så kommer du som gamer långt på att bara undvika några av de stereotypa valen som en del gamers tenderar att dras till och som återförsäljare envisas med att sälja.

Föregående artikelGubbkeps – Så Bär Du Upp Denna Anrika Accessoar Stilfullt
Nästa artikelStilknep Som Vi Kan Lära Oss Av Henrik Lundqvist
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!